Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Karel Gott ani na Dušičky stále nemá hrob! Sklamaná z postupu Ivany je aj Dominika!
Zdielať na

Karel Gott ani na Dušičky stále nemá hrob! Sklamaná z postupu Ivany je aj Dominika!

Archívna reportáž

Už je to vyše mesiac, čo svet po ťažkej chorobe opustil Karel Gott. Na zádušnú omšu sa čakalo vyše dva týždne, no ešte dlhšie trvá uloženie ostatkov maestra do hrobu.

Spočiatku nebolo jasné, kde vôbec spevácka legenda spočinie na večnosť, píše portál Blesk.cz. Rátalo sa najmä s dvomi možnosťami, jednou bol pražský Slavín, kde ležia mnohé významné české osobnosti, druhou cintorín v Újezdu u sv. Kříže, kde ležia Gottovi rodičia a sám Karel sa kedysi vyjadril, že by rád ležal pri nich.

Ani jedna úvaha sa neukázala byť správna. Jeho manželka Ivana rozhodla, že to bude cintorín Malvazinky neďaleko ich vily. Vraj si to Karel sám želal.

Keď už bolo jasné miesto, dalo sa čakať, že uloženie spopolnených ostatkov nepotrvá dlho. Opak je pravdou. Ani 33 dní po smrti, na sviatky venované spomienkam na zosnulých, Gott nenašiel večný pokoj.

​Ivana mlčí, vo vile na Bertramke je tma a nič netuší ani Karlova najstaršia dcéra Dominika. "Nikto mi nič nedal vedieť. Od rodiny sa nič nedozviem," posťažovala sa pre Blesk.cz. Netušila ani to, že Ivana vybrala Malvazinky.

Od omše s manželkou zosnulého otca nehovorila. "O nič sa neprosím, ale predsa toto je snáď normálne, že si ľudia hovoria dôležité informácie," myslí si Dominika. Nepochybne má právo vedieť o veciach, ktoré sa týkajú jej otca. Zdá sa, že najbližší kontakt s jeho manželkou bude dedičské konanie, ktoré ale príliš v prospech Dominiky nevyznieva.

Súvisiace články

Najčítanejšie