Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
HEXáci predstavili novú skladbu, naspieval ju nebohý Ďuďo
Zdielať na

HEXáci predstavili novú skladbu, naspieval ju nebohý Ďuďo

Archívna reportáž

Skupina HEX prichádza s novým jedinečným singlom „Pridaj sa k nám (Keď sme s vami)“. Nová pieseň vznikla pri príležitosti 30. výročia kapely na hudobnej scéne a jej text je zložený z názvov skladieb a z častí textov obľúbenej skupiny.

​​Pieseň „Pridaj sa k nám (Keď sme s vami)“ naspieval Peter „Ďuďo“ Dudák ako demonahrávku a chalani ju teraz dokončili v štúdiu. TOPSTAR bol exkluzívne na nahrávaní novinky.

KLIP si pozrite TU:

"Po novom roku prišiel Ďudo s nápadom, aby som napísal text, ktorý by zaujímavým spôsobom sumarizoval našu kariéru. Napadlo ho, že text by sa mohol skladať z názvov našich pesničiek a z častí našich textov. Bola to celkom výzva, nechcel som totiž iba bezducho pospájať jednotlivé názvy. Pokúsil som sa z nich vytvoriť príbeh o nás. O tom, že hranie pre ľudí je našim životom a naši fanúšikovia sú neoddeliteľnou súčasťou príbehu skupiny HEX. Na pomedzí apríla a mája sme nahrali s Ďudom v skúšobni demonahrávku. Skladba bola najskôr pomalšou pesničkou, až neskôr sa vykryštalizovala do rýchlejšej verzie," konštatuje textár HEXu Martin „Fefe“ Žúži.

Na produkcii novej skladby sa okrem skupiny HEX podieľal aj Adam Kuruc, ktorý rovnako ako Ďuďo, vyštudoval kompozíciu. Má na konte spoluprácu napríklad so speváčkou Katkou Knechtovou.

"Boli sme v novej situácii, po prvýkrát sme nahrávali hudobné podklady na spev. Čo sa ukázalo ako výborný nápad, bolo zavolať naše deti a našich kamarátov na spoločné vokály. Ten pocit, ako všetci s radosťou pristúpili k nahrávaniu, bol neopakovateľný. Ďuďo tam bol proste s nami, akoby neodišiel. Ja osobne sa veľmi teším z tejto pesničky, pretože sme ju chystali ešte všetci spolu a pri tvorbe bolo aj to povestné tvorivé napätie, ktoré nás vždy posúvalo ďalej," prezradil Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Vokály naspievali Lasky zo skupiny Para a Tomáš Sloboda zo skupiny Le Payaco spolu s členmi kapely HEX. V štúdiu sa zišli aj Ďuďova dcéra Mária, Yxova dcéra Hanka, Fefeho syn Sebastian, Tybykeho dcéra Karolína, Šarkanova dcéra Ela a dcéra Tomáša Slobodu Liliana.

Novinku zahrajú HEXáci aj na troch exkluzívnych výročných koncertoch 22.11 v Bratislave, 26.11. v Žiline a 27.11. v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie