Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hovorkyni Karla Gotta zomrela dcéra, Anetu zachránila ponuka z Bertramky
Zdielať na
Hudba

Hovorkyni Karla Gotta zomrela dcéra, Anetu zachránila ponuka z Bertramky

Archívna reportáž

Aneta Stolzová bola roky hovorkyňou nebohého speváka Karla Gotta. Má za sebou nielen vzostupy, ale aj pády. Pred časom sa musela popasovať s tou najväčšou stratou, smrťou vlastnej dcéry Natálky.

Pred rokmi sa Anete s bývalým manželom narodilo ťažko postihnuté dieťa. Život sa im obrátil naruby a namiesto radosti z dcéry museli od začiatku riešiť náročné situácie. 

O syndróme, ktorým trpela, sa dodnes toho veľa nevie. "Bolo to náročných, ale osem krásnych rokov, ktoré by som nikdy nevrátila späť. V siedmich rokoch jej diagnostikovali nádor na obličke, zosypali sme sa, pretože vedeli sme, že boj s touto chorobou bude pre ňu nemožný. Dcéra zomrela po ročnej recidíve. Museli sme nazbierať všetky sily a ísť ďalej," prezradila Stolzová.  

V tom čase jej bol oporu mladší syn Adamko, ktorého rodičia potrebovali. Prišla ponuka od manželov Gottovcov a to Anetu vzpružilo. 

"Dodnes si spomínam, keď mi Ivanka s Karlom telefonovali a ponúkli mi prácu. Bola som veľmi šťastná, vedela som, že práce pre ikonu menom Gott bude náročná, ale neopakovateľná zároveň. A presne to som potrebovala," priznala. 

S rodinou ju pojilo aj obrovské priateľstvo. 

Pozrite si archívnu reportáž poslednej rozlúčky s maestrom Gottom:

​S partnerom Alešom otehotnela vlani a presne týždeň po smrti Karla Gotta porodila dcérku, ktorej dala meno Amálie Karla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie