Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
TÝCHTO slávnych susedov na večnosť bude mať Gott vedľa seba na cintoríne!
Zdielať na
Hudba

TÝCHTO slávnych susedov na večnosť bude mať Gott vedľa seba na cintoríne!

Archívna reportáž

Čo si zosnulý Karel Gott prial, to sa mu splní. Chcel po smrti spočinúť čo najbližšie svojim "dievčatám". Neďaleko Bertramky je cintorín Malvazinky, kde maestro nájde večný pokoj. A bude skutočne v dobrej spoločnosti.

Nielen neďaleko svojej vily na Bertramke, ale ešte aj na mieste niekdajších viníc - to by sa Karlovi, milovníkovi dobrého vína, iste tiež pozdávalo, píše portál Blesk.cz. Navyše, s nejednou z osobností pochovaných na tomto Smíchovskom cintoríne, by si určite rád pripil aj počas života.

Plejáda hercov, hudobníkov, spisovatelia, športovci a dokonca aj jeden prezident. Po počiatočných komplikáciách pri príprave pohrebu sa zrazu všetko vyjasnilo.

Ivana splnila manželovi prianie, a tak spočinie na Malvazinkách vedľa mien ako Ferenc Futurista, ktorý bol slávny herec, spisovateľ Egon Bondy, či Ondřej Sekora, autor Ferda Mravca, skvelý futbalista František Veselý, alebo niekdajší prezident Antonín Novotný. Celkom slušná zostava, a to sú len tí najznámejší.

TU nájdete fotky hrobového miesta, aj vymenovaných "susedov" z cintorína.

Hrob pre zosnulého Gotta už chystajú a je možné, že sa z neho stane "pútnické" miesto pre jeho fanúšikov. Na cintoríne je aktuálne takmer osem a pol tisíc hrobov, patrí teda k najväčším v Prahe.

Súvisiace články

Najčítanejšie