Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Voda v divadle nemusí znamenať katastrofu. Diváci zareagovali potleskom v stoji!
Zdielať na

Voda v divadle nemusí znamenať katastrofu. Diváci zareagovali potleskom v stoji!

Nový muzikál Voda nad vodou má za sebou slávnostnú premiéru v Prahe. V pražskom divadle Kalich dostali slávne piesne slovenskej skupiny Elán standing ovation. Nuž a ani členovia populárnej skupiny si prvé predstavenie nenechali ujsť.

Stovky ľudí v plnom divadle Kalich stáli a tlieskali. Ďakovačku po trojhodinovej smršti svojich hitov si prišli vychutnať aj slávni členovia kapely Elán. "Neopravovali sme nič, je to výborné. Pesničky sú vybrané výborne a sú vybrané tak, aby pasovali do deja, ktorý bol vymyslený," pochválil dielo samotný Jožo Ráž.

Slávna kapela vyjadrila poklonu hercom a spevákom, ktorí valili na divákov jeden hit za druhým. Tanečnice z Lúčnice, Sestrička z Kramárov, Nie sme zlí, Tuláci v podchodoch, alebo Amnestia na neveru - pre mnohých hymny mladosti, hudba na ktorej vyrástli.

Aj muzikálovému géniovi, Jánovi Ďurovčíkovi, autorovi libreta, choreografovi i režisérovi v jednom, spadol kameň zo srdca. "Divadlo je v tom hnusné, že môžete tvrdo pracovať, no nemusí to dobre vypáliť. O to krajšie je, keď to vyjde," povedal Ján Ďurovčík.

V hlavnej ženskej úlohe Terezy sa blysla slovenská herečka a speváčka Marianna Polyaková. V príbehu o láske, dojemnom i humornom sa hralo po česky, ale spievalo po slovensky. Eláni napísali pre muzikál špeciálny song Vinný i nevinný.

Predstavenie vygradovalo strhujúcim hitom Voda čo ma drží nad vodou. Podľa nekonečnej ďakovačky se premiéra muzikálu vydarila. Ten by mal po Ôsmych rokoch zopakovať úspech rovnakého tímu z muzikálu ôsmy svetadiel, ktorý stále patrí medzi najúspešnejšie projekty novodobej histórie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie