Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podľahla justícia tlaku z USA? Raper je na slobode a môže sa vrátiť domov
Zdielať na

Podľahla justícia tlaku z USA? Raper je na slobode a môže sa vrátiť domov

Zdroj: Instagram/AR

Takmer päť týždňov strávil hviezdny raper z USA za mrežami vo Švédsku. ASAP Rocky totiž v Štokholme, podľa záznamu z kamery, na ulici napadol a zbil mladíka.

Po jeho zadržaní a umiestnení do vyšetrovacej väzby sa v USA zdvihla vlna nevôle. Zašli až tak ďaleko, že spustili kampaň za jeho prepustenie. Celebrity ako Kim Kardashian, či Justin Bieber dokonca dokázali vyvinúť tlak aj na prezidenta Donalda Trumpa, ktorý volal švédskemu premiérovi a žiadal ho o prepustenie rapera.

Hoci švédsky premiér rázne Trumpovi vysvetlil, že sa nebude pliesť do vecí justície, štokholmský okresný sudca napokon v piatok rozhodol o dočasnom prepustení ASAP Rockyho a ďalších dvoch podozrivých z väzby. Až do vynesenia rozsudku v prípade pouličnej bitky v centre Štokholmu z 30. júna sa pritom môžu vrátiť do Spojených štátov.

Pozrite si videozáznam z incidentu:

Sudca prepustil 30-ročného rapera, ktorého vlastné meno je Rakim Mayers, aj Davida Rispersa Jr. a Bladimira Corniela, do 14. augusta, keď by mal v prípade padnúť rozsudok. Trojica je obžalovaná zo zbitia 19-ročného Mustafu Jafariho. Tvrdia však, že konali v sebaobrane. ASAP Rocky sa na svojom Instagrame poďakoval fanúšikom z celého sveta za podporu. Vďaku vyjadril aj švédskemu súdu.

ASAP Rocky stál v roku 2007 pri zrode kolektívu ASAP Mob. Debutoval v roku 2011 mixtapeom Live. Love. ASAP a aj jeho zásluhou sa dostal medzi 15 nominovaných v ankete budúcich hviezd BBC Sound of 2012. S debutovou štúdiovkou Long. Live. ASAP (2013) dobyl americký rebríček Billboard 200. Rovnaký úspech zaznamenal aj s druhým albumom At. Long. Last. ASAP (2015). Vlani v máji uviedol na trh zatiaľ poslednú štúdiovku Testing.

Súvisiace články

Najčítanejšie