Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zomierajúceho herca neopustil do poslednej chvíle. Osud to už lepšie zariadiť nemohol!
Zdielať na

Zomierajúceho herca neopustil do poslednej chvíle. Osud to už lepšie zariadiť nemohol!

Bol nielen hercom, komikom, kedysi vzpieračom, ale predovšetkým milovníkom zvierat. Vyše 25 rokov svojho života zasvätili práve pomoci bezbranným chlpáčom bez domova.

Zdeněk Srstka v pondelok naposledy vydýchol v pražskej nemocnici Na Bulovce, píše portál Blesk.cz. Ešte predtým sa ale 83-ročný herec pár dní lúčil so životom doma. A nebol pri tom sám.

V posledných dňoch herca Zdeňka Srstku mu nebola oporou len jeho 67-ročná manželka Alena. Zdeněk lásku k zvieratám nehral, mal ich skutočne rád a chlpáči to vedeli. Vyše 12 rokov mu bol verným priateľom anglický buldog Andy, keď v roku 2015 zomrel, Zdeněk už ďalšieho psa nechcel.

Pozrite si jeden z najznámejších humorných výstupov Zdeňka Srstku:

Postavil sa k tomu zodpovedne, keďže tušil, že jeden psí život už zrejme nevydrží a nechcel psíka nechať po smrti na krku iným. "Zdeněk už psa nechcel, že by ho nedochoval. To by tu vraj musel byť aspoň do 92 rokov," spomína na slova zosnulého manžela pani Alena.

Práve ona sa ale napokon rozhodla, že psík v dome musí byť a zadovážila si bišónika menom Sir. "Pokiaľ to šlo, chodili spolu na prechádzky," hovorí o vzťahu Zdeňka a malého psíka. Keď už manžel nevládal chodiť, sedával Sir hodiny pri jeho posteli.

​Posledný víkend pred smrťou sa už Srstkovi veľmi zhoršil zdravotný stav, prestal jesť, aj piť. A psík vycítil, že pán nie je v poriadku. "Sadol si vedľa Zdeňka a štekal. Aj keď ho odvážali do nemocnice," hovorí so slzami v očiach pani Srstková. Psíkova nervozita zmizla až keď Zdeněk zomrel, zrejme vycítil, že trápenie sa už skončilo.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie