Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Totálna blamáž! Madonna predviedla na Eurovízii TAKÝTO výkon!
Zdielať na

Totálna blamáž! Madonna predviedla na Eurovízii TAKÝTO výkon!

V sobotu vyvrcholila spevácka súťaž Eurovízia veľkolepým finále. Slovensko tentokrát nemalo zástupcu, naposledy sa zúčastnil Eurovízie Miro Šmajda, vtedy pod pseudonymom Max Jason Mai, v roku 2012.

Slovensko sa zatiaľ zúčastnilo Eurovízie len osemkrát, pričom najlepšie sa umiestnil na 18. mieste Marcel Palonder s piesňou Kým nás máš v roku 1994. Tento ročník súťaže vyhral Holanďan Duncan Laurence s piesňou Arcade.

Zlatým klincom finále, ktoré sa konalo v izraelskom Tel Avive, malo byť vystúpenie Madonny. Klincom iste bolo, ale zdá sa, že väčšina fanúšikov ho považuje skôr za hrdzavý, ako zlatý.

Madonna v dramatickom kostýme predviedla teatrálne predstavenie, no kým herecký výkon by sa dal hodnotiť pozitívne, o jej speve či samotnej piesni sa to podľa tisícov negatívnych komentárov povedať nedá. Najprv pomerne neisto odspievala svoj hit Like A Virgin, potom prišla na rad novinka Future. Monotónna skladba s neustále sa opakujúcim textom príliš nenadchla. Aj populárny britský moderátor Piers Morgan zverejnil veľavravný status: "RIP Madonnina kariéra". Mnohí sa zhodujú na tom, že Madonna spievala absolútne falošne a zachránila ju len elektronická modifikácia hlasu.

Speváčka sa rada politicky angažuje a aj tentokrát si dovolila pomerne odvážny počin, keď diváci uvideli na chrbtoch dvoch z jej tanečníkov palestínsku a izraelskú vlajku. Tí dvaja sa pritom držali za ruky ako zamilovaný pár.

Časť fanúšikov tomuto gestu volajúcemu po zmierení dvoch národov žijúcich na jednom priestore tlieskala, časť to brala ako útok a urážku. Izraelský minister kultúry sa vyjadril, že to "bola chyba". Organizátori priznali, že o zámere speváčky netušili a na skúške nič také nebolo.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie