Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Britské rádio už nebude hrať Jacksonove piesne
Zdielať na

Britské rádio už nebude hrať Jacksonove piesne

Britské BBC Radio 2 sa rozhodlo vyradiť piesne speváka Michaela Jacksona. Súvisí to so zverejnenými informáciami ohľadom zneužívania detí, s ktorými prišiel dokument Leaving Neverland.

Poslednou piesňou kráľa popu na BBC 2 bola Rock With You. Zahrali ju 23. februára.

​Vedenie rádia svoje rozhodnutie prestať vysielať Jacksonove piesne odôvodnilo závažným zistením ohľadom zneužívania detí. 

Prečo až TERAZ?

Každé hudobné dielo posudzuje rádio individuálne. "Naše rozhodnutie o tom, čo hráme, sú prijímané vždy s dôrazom na publikum a kontext," stojí vo vyhlásení BBC.

​Prvý diel dokumentu, v ktorom Wade Robson a James Safechuck popisujú, ako ich spevák zneužíval, keď boli malí chlapci, odvysielala televízia HBO 3. marca. Druhý deň o diel neskôr. 

"Zneužíval ma zakaždým, keď som s ním v noci bol. Hladkal ma, obchytkával mi celé telo i penis," cituje list The Times Robsona. So spevákom sa zoznámil, keď mal sedem rokov. 

Pozrite si výpovede údajne zneužívaných mužov:

Druhou obeťou je James Safechuck. Mal ho zneužívať od jeho 10 do 14 rokov. Stretli sa v roku 1986 pri nakrúcaní reklamy. Spevák si chlapca mimoriadne obľúbil a zobral na turné. Ich priateľský vzťah sa mal o rok neskôr premeniť na zneužívanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie