Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Michael živil rodinu, preto kryla jeho zneužívanie detí, šokuje jeho sestra
Zdielať na

Michael živil rodinu, preto kryla jeho zneužívanie detí, šokuje jeho sestra

Archívna reportáž

LaToya Jackson, sestra speváka Michaela Jacksona, tvrdí, že slávny umelec podplácal rodičov detí, ktoré zneužil. Ako pedofila ho vyobrazuje nový dokument Leaving Neverland. Vystupujú v ňom dve údajné obete. Spevák posmrtne čelí obvineniu z pohlavného zneužívania detí.

V roku 1993 sa podarilo získať televízii NBC svedectvo spevákovej staršej sestry, ktorá tvrdí, že rodina o správaní Michaela vedela. Kryla ho iba kvôli miliónom z jeho hudby.

Jeho matka Katherine ho dokonca nazvala buzerantom, keď objavila šeky na peniaze, ktoré posielal rodičom chlapcov, ktorých zneužíval.

Na začiatku deväťdesiatych rokov sa začalo verejne hovoriť o pedofílii slávneho speváka. Obvinili ho rodičia Jordana Chandlera. Tým pritom Jackson za mlčanie zaplatil. 

"Žiadne priame dôkazy proti bratovi nemám. Boli tam dva šeky pre rodičov tých detí, ktoré mi ukázala matka. Boli to veľké peniaze, zúrila. Veľmi dobre vedela o tých deťoch, ktoré s ním trávili čas. Ona bola tou, ktorá hovorila, že Michael je buzerant. Ona o všetkom viem. A teraz to popiera a mňa to bolí," povedala LaToya v roku 1993.

​Rozhovor je použitý v novom dokumente Leaving Neverland. Vypovedajú v ňom Wade Robson a James Safechuck. Tých mal Jackson pohlavne zneužívať ako školákov prvého stupňa. 

Dokument si pozrite TU:
"Chlapcov mal doma aj niekoľko dní. Nikdy tam nemal dvoch naraz. Striedali sa. Spali s ním v jednej posteli," uviedla LaToya.

Tá sa s rodinou rozhádala v deväťesiatych rokoch po tom, čo sa vydala za Jacka Gordona. Rodina sa s ňou prestala rozprávať. Rozhodla sa svedčiť proti bratovi aj preto, že ju samotnú ich otec Joe v detstve zneužíval. Jacksona rodina kryla iba pre to, že ju živil. 

"Matka dobre vedela, že bez jeho peňazí by skončili na ulici. Tie deti si zaslúžia spravodlivosť," uzavrela kauzu.

Súvisiace články

Najčítanejšie