Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Marika Gombitová zažiarila na koncerte v Prahe
Zdielať na

Marika Gombitová zažiarila na koncerte v Prahe

Spevácka legenda Marika Gombitová v nedeľu roztlieskala zaplnenú pražskú Tipsport Arénu. Na koncert s názvom Sen Mariky Gombitovej si hlavná protagonistka pozvala množstvo hostí. Zazneli výhradne jej autorské skladby.

"Na koncert som si ako hostí pozvala mladé speváčky z Čiech, Moravy a Slovenska," uviedla Gombitová.

Úvod večera obstaralo duo The Swans, predstavili sa Celeste Buckingham, Adam Ďurica, Emma Drobná a Laco Bubnár. Českú republiku zastúpil Adam Mišík, Sabina Křováková, Emma Smetana, Tereza Kerndlová a Martin Chodúr.

Veľký aplauz si vyslúžil človek, ktorý 25 rokov vyrastal v detskom domove. "Marika je jedným z mojich vzorov od útleho detstva," povedal spevák, ktorý zaspieval pieseň Na rozlúčku.

Gombitová je od roku 1980 po autonehode pripútaná na invalidný vozík. Vystúpenie zahájila skladbou Paradiso, ktorú prerušili technické problémy. 

​Po ich vyriešení Marika spustila Koloseum a ďalšie hity ako Úlomky spomienok alebo Zem menom láska.

Gombitová má za sebou deväť albumov, trinásťkrát bodovala v ankete Slávik. Okrem strieborných a bronzových ocenení má aj dvoch zlatých Slávikov z rokov 1997 a 1998.

Jej pieseň Vyznanie zvolili diváci za najväčší hudobný hit minulého storočia. Je autorkou približne šesťdesiatich piesní.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie