Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hex má nový chytľavý singel. Dostane aj VÁS!
Zdielať na

Hex má nový chytľavý singel. Dostane aj VÁS!

Skupina HEX len nedávno predstavila chytľavú letnú novinku s názvom Ľahký song, na ktorej spolupracovala s Robom Grigorovom. Chlapci z kapely stihli nakrútiť aj videoklip. Ten sa nesie v radostnom a optimistickom duchu, rovnako ako celá pieseň.

Hexáci nakrútili unikátnou metódou slow motion a dali to celé na jeden záber. Dej sa odohráva v pražskom parku Na letné a okrem HEXákov v ňom účinkujú vynikajúci tanečníci z rôznych európskych krajín pod taktovkou chereografky Anet Antošovej, ktorá ma na konte spolupráce s takými hviezdami ako Kanye West. 

Netreba sa príliš trápiť...

Autorom hudby chytľavej piesne je Peter "Ďuďo" Dudák, text napísal Martin „Fefe“ Žúži. Chalani vravia, že do veselej melódie sa im nik nehodil lepšie ako otec slovenského reggae Robo Grigorov. Legendárny hitmaker si s nimi v piesni rád zaspieval a dokonca si sám napísal text svojej pasáže.

Jemne ironický singel vyvoláva radostné pocity a nabáda, aby sme sa v našich životoch priveľmi a zbytočne netrápili. "Ľahký song" je predzvesťou nového albumu, na ktorom HEXáci intenzívne pracujú v štúdiu Sono pri Prahe. Vyjsť by mal na prelome septembra a októbra.

"Názov Ľahký song vyplynul už z prvého nápadu. Bola to jednoduchá melódia na troch akordoch. K nej potom vznikol aj jemne ironický text o tom, že sa netreba príliš trápiť a len si tak životom plávať, čo sa dá možno niekde v prímorskom rezorte, ale nie v nasej bežnej slovenskej realite. A z textu následne vychádza aj produkcia, ktorá pieseň ladí do takého nášho poňatia letného reggae s elektronickými deephouse kudrlinkami,“ vysvetlil autor hudby.

Tešia sa na leto

"Dlhšiu dobu sme rozmýšľali, kto by mohol byť hosťujúcim spevákom v strednej časti, rozmýšľali sme o mladej generácii spevákov, o slovenských rapperoch... Napokon nám napadol Robo Grigorov, ktorého považujeme za otca reggae na Slovensku. Robo sa toho zhostil absolútne fantasticky a dodal skladbe ďalší rozmer," vraví basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Pozrite si videoklip:

Skupina HEX vznikla v roku 1989 a patrí k najúspešnejším slovenským kapelám. V súčasnosti hrá v zložení  Peter „Ďuďo“ Dudák, spev, gitara, klávesy, Martin „FeFe“ Žúži, gitara, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, basová gitara a Tibor „Tybyke“ Szabados, bicie. Mnohé jej hity zľudoveli a má na konte viaceré významné hudobné ceny. HEXáci sa už tešia na letné koncerty po celom Slovensku

Súvisiace články

Najčítanejšie