Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Georgea Michaela (†53) pochovali
Zdielať na

Georgea Michaela (†53) pochovali

Rodina a blízki priatelia dnes pochovali anglického speváka Georgea Michaela, ktorý zomrel vlani 25. decembra vo veku 53 rokov.

"Môžeme potvrdiť, že dnes sa konal pohreb zosnulého speváka Georgea Michaela. Rodina a blízki priatelia sa stretli na malom súkromnom pohrebe, aby sa rozlúčili s ich milovaným synom, bratom a kamarátom. Rodina Georgea Michaela by sa rada poďakovala jeho fanúšikom po celom svete za správy plné lásky a podpory," uviedol spevákov hovorca a dodal, že rodina si neželá, aby ju obťažovali médiá.

Žiadne ďalšie detaily neplánujú zverejniť. Nemenovaný zdroj médiám potvrdil, že interpreta pochovali na Highgate Cemetery v Londýne vedľa jeho matky Lesley, ktorú tam uložili na večný odpočinok pred 20 rokmi. 

Jeden z najúspešnejších

George Michael, vlastným menom Georgios Kyriacos Panagiotou, sa narodil 25. júna 1963 v Londýne. V roku 1981 založil spolu s Andrewom Ridgeleyem popové duo Wham!, ktoré sa preslávilo predovšetkým hitmi Last Christmas alebo Wake Me Up Before You Go-Go.

V roku 1987 sa Michael vydal nager sólovú dráhu, pričom vydal štúdiovky Faith (1987), Listen Without Prejudice Vol. 1 (1990), Older (1996), Songs The Last Century (1999), Patience (2004) či živú nahrávku Symphonica (2014).

​Celosvetovo predal viac ako 100 miliónov kópií albumov. Medzi jeho najúspešnejšie single patria skladby ako napríklad Faith, Careless Whisper, A Different Corner, I Want Your Sex, One More Try, Don't Let The Sun Go Down On Me (feat. Elton John), Somebody To Love (feat. Queen), Jesus To A Child alebo Fastlove. Magazín Billboard ho zaradil na 40. miesto rebríčka 100 najúspešnejších interpretov všetkých čias.

Súvisiace články

Najčítanejšie