Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Depešáci prichádzajú s revolúciou. Vypočujte si nový SINGEL
Zdielať na
Hudba

Depešáci prichádzajú s revolúciou. Vypočujte si nový SINGEL

WHERE'S THE REVOLUTION je prvým singlom očakávaného albumu legendárnej skupiny Depeche Mode. David Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher ho fanúšikom predstavili v piatok, 3. februára 2017.

Premiéra štrnásteho štúdiového albumu SPIRIT je naplánovaná na 17.marca 2017 pod značkou Columbia Records. Depešáci na celom svete už odpočítavajú dni do začiatku "GLOBAL SPIRIT TOUR" v rámci ktorého navštívi skupina opäť i Bratislavu (20.mája 2017, Pasienky).

Nebudú chýbať staré dobré...

Nové CD by sa malo stať nasledovníkom megaúspešného albumu Delta Machine z roku 2013. Kritici označili "Spirit" za najživšiu nahrávku Depeche Mode za posledné roky. Jej producentom je James Ford. 

Vypočujte si nový singel:

;feature=share

Počas prvej časti turné, naprieč Európou, má skupina naplánovaných 34 koncertov v 21 krajinách. Nestárnuci frontman Dave Gahan je zárukou "neodfláknutej" šou v ktorej budú dominovať skladby z nového albumu, ale aj klasické hity, ktoré si niekoľkogeneračné publikum žiada. Pesničky Personal Jesus, Behind The Wheel, Enjoy The Silence sú samozrejmosťou, bez ktorej sa koncerte Depeche Mode nemôžu zaobísť.

Depeche Mode debutovali v roku 1981 nahrávkou Speak and Speel. V pôvodnej zostave hral v Depeche Mode David Gahan, Martin Gore, Vince Clark a Andy Fletcher. O rok a pol neskôr Clarka vystriedal Alan Wilder, ktorý v Depeche Mode zanechal výraznú stopu, najmä pri tvorbe zvuku najúspešnejších albumov Black Celebration, Music for the Masses, Violator a Songs of Faith and Devotion. Hlavným textárom a skladateľom je Martin Gore, na posledných albumoch sa už autorsky podieľa aj David Gahan (Playing the Angel, Sounds of Universe, Delta Machine).

Singel WHERE'S THE REVOLUTION je príjemným a chutným predjedlom pred hlavným chodom. Posledným albumom Delta Machine si depešáci nastavili latku kvality pomerne vysoko. Uvidíme, ako budú na nový album Spirit reagovať fanúšikovia a ako kritici. Osobne sa teším na atmosféru na koncertoch. Je totiž neopakovateľná a jedinečná. A to nie iba pre ortodoxných depešákov.

AUTOR: Miroslav Demín

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie