Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Paris Jackson hrdo: Som Afroameričanka, hoci vyzerám ako Fínka
Zdielať na
Hudba

Paris Jackson hrdo: Som Afroameričanka, hoci vyzerám ako Fínka

Smrť milovaného rodiča zasiahne každé dieťa. Svoje o tom vie dcéra kráľa popu, Paris Jackson (18), ktorá o svojho otca prišla, keď mala 11 rokov. Trvalo dlhé roky, kým zozbierala odvahu a v časopise Rolling Stones prehvovorila aj o tom, ako veľmi jej otec chýba.

"Vravia, že čas všetko zahojí. Ale nie je to pravda. Len si na skutočnosť časom zvyknete. Stratila som toho, kto mi bol v živote najvzácnejší. Nič horšie sa mi už stať nemôže. Takže odteraz bude už len lepšie. Zvládnem čokoľvek," začala svoje rozprávanie Paris.

Jazvy skrývala za tetovanie

V júni 2014 obletela svet správa, že vtedy len pätnásťročná Paris požila 20 tabletiek proti bolesti a podrezala si žily. Lekári jej život síce zachránili, ale mladú detskú dušu museli poslať na liečenie. O samovraždu sa dovedna pokúšala trikrát. Prvé dva pokusy sa na verejnosť nikdy nedostali.

"Nenávidela som sa. Mala som nízke sebavedomie a stratila som zmysel života. Preto som sa uchýlila k drogám a sebepoškodzovaniu. Jazvy som zväčša zakryla tetovaním," povedala otvorene.

Nevyhla sa ani sexuálnemu obťažovaniu. Nerozumela si s rovesníkmi v škole sa kamarátila iba so staršími študentami. "Keď som mala 14, sexuálne na mňa zaútočil starší muž. Nikomu som o tom vtedy nepovedala," spomína.

Najlepšia liečba modeling

​V liečebni strávila rok a pol. Podľa jej slov sa z nej stal celkom iný človek. "Trpela som depresiami a úzkosťou. Predpísali mi rovnaké lieky, aké užíval môj otec," potvrdila. Dnes je jej jedinou závislosťou fajčenie.

Ako dcéra jedného z najslávnejších spevákov histórie sa musí denne vyrovnávať s pozornosťou médií. Neplánuje však zaliezať do ulity a skrývať sa pred svetom. 

"Mala som problémy so sebavedomím. Najlepšou liečbou sa stal modeling. Keď mi fotograf povie, že som krásna, užívam si to a verím tomu. V ten moment mi je jedno, čo si myslí svet." 

Do siedmich rokov si neuvedomovala, že jej otec je slávny. Nevedela ani to, že sa volá Michael. Pre ňu to bol vždy iba otec. "Mali sme vlastné zoo, ihriská, kiná, skrátka veľa vecí, ktoré iné deti nemali, ale mohli sme to všetko využívať iba vtedy, keď sme poslúchali." 

​Sama sa považuje za Afroameričanku. Raz sa jej otec pozrel do očí a povedal: "Si Afroameričanka, buď hrdá na svoje korene." Ľudia, ktorí ju nepoznajú, ju ale považujú za belošku. Zvlášť teraz, keď má vlasy nafarbené na blond. Ako sama priznáva, vyzerá, akoby pochádzala z Fínska.

Súvisiace články

Najčítanejšie