Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Beatlesák Ringo Starr oslavuje, želá si mier a lásku
Zdielať na
Hudba

Beatlesák Ringo Starr oslavuje, želá si mier a lásku

LIVERPOOL / Jeden z najznámejších hudobníkov našej planéty oslávil 75-te narodeniny. Beatlesák Ringo Star si k svojmu sviatku najviac zo všetkého praje lásku a mier na celom svete. A užil si veľkolepú párty.

Hoci sa jeho bubenícky štýl vyznačuje jednoduchosťou, svojím pôsobením v kultovej liverpoolskej kapele ovplyvnil celé generácie hudobníkov.

V Sieni slávy

Po rozpade chrobákov sa vydal na sólovú dráhu, v ktorej pokračuje dodnes. Nedávno vydal svoj 18. štúdiový album a v apríli tohto roku ho uviedli do rockandrolovej siene slávy.

The Beatles vznikli v roku 1960 v Liverpoole a dodnes ich hudobní kritici považujú za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Vo Veľkej Británii nahrali a vydali dvanásť štúdiových albumov. Kapela má na
konte desať prestížnych cien Grammy, vrátane Grammy za celoživotný prínos.

Beatles stále hrá

Formácia získala aj Oscara, a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. Medzi najväčšie hity skupiny patria aj skladby ako napríklad Please Please Me, She Loves You či Help!

Johna Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku Mark David Chapman a gitarista George Harrison v roku 2001 podľahol rakovine. Spomínaní zvyšní členovia Paul McCartney (basgitara, spev) a Ringo Starr (bicie, spev) sú stále
hudobne aktívni.

Pozrite si obrázky z oslavy Ringo Starra:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie