Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
10 Najbohatších hudobníkov: Z ich majetku sa vám zakrúti hlava!
Zdielať na
Hudba

10 Najbohatších hudobníkov: Z ich majetku sa vám zakrúti hlava!

Zdroj: profimedia

Britský týždenník The Sunday Times zverejnil rebríček najbohatších hudobníkov vo Veľkej Británii a Írsku. Rozprávkovým bohatstvom sa môžu pochváliť speváci ako Elton John, Mick Jagger, Ringo Starr, speváčka Adele či kapela U2. Kto kraľuje rebríčku?

Najbohatším hudobníkom vo Veľkej Británii a Írsku je Paul McCartney! Sedemdesiatdvaročný rodák z Liverpoolu, ktorý sa preslávil ako člen legendárnej skupiny The Beatles, má majetok v hodnote 730 miliónov libier. V prepočte je to viac ako jedna miliarda eur! Sumou 150 miliónov libier mu k bohatstvu "prispela" i jeho zámožná manželka Nancy Shevell

Na druhej priečke skončil hudobný skladateľ Andrew Lloyd Webber, ktorého majetok odhadujú na 650 miliónov libier. Na treťom mieste je kapela U2 so sumou 431 miliónov libier.

SITA

Do top 10 sa dostal aj Elton John, dvaja členovia formácie The Rolling Stones - Mick Jagger a Keith Richards, Michael Flatley, Ringo Starr, Sting či Roger Waters.

Najbohatšou hudobníčkou vo Veľkej Británii a Írsku do 30 rokov je speváčka Adele. Dvadsaťšesťročná interpretka má na konte 50 miliónov libier. O druhé miesto sa delia členovia skupiny One Direction, spolu so Zaynom Malikom, ktorý formáciu nedávno opustil. Každý z nich má na konte 25 miliónov libier

Jedným z najrýchlejšie zarábajúcich mladých hudobníkov je 22-ročný Sam Smith, ktorého majetok má hodnotu 12 miliónov libier.

isifa

Zoznam 10 najbohatších hudobníkov vo Veľkej Británii a Írsku podľa The Sunday Times:

1. Paul McCartney - 730 miliónov libier

2. Andrew Lloyd Webber - 650 miliónov libier

3. U2 - 431 miliónov libier

4. Elton John - 270 miliónov libier

5. Mick Jagger - 225 miliónov libier

6. Keith Richards - 210 miliónov libier

7. Michael Flatley - 195 miliónov libier

8. - 9. Ringo Starr a Sting - 180 miliónov libier

10. Roger Waters - 160 miliónov libier

Pre ženu

Najčítanejšie