Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Gitara za milión dolárov! Lennon na nej nahral jednu pesničku
Zdielať na
Hudba

Gitara za milión dolárov! Lennon na nej nahral jednu pesničku

Od smrti ikony Beatles Johna Lennona uplynuli už tri desaťročia. Našťastie existuje množstvo jeho predmetov v aukčných sieňach. Do dražby ide tentokrát unikátna gitara.

Všetko, čo potrebujete, sú peniaze a to konkrétne viac ako milión dolárov. Ide o odhadovanú sumu, za ktorú plánujú vydražiť gitaru hudobnej legendy.

Šialenstvo medzi fanúšikmi a zberateľmi predmetov od nesmrteľných chrobákov rozbúril Lennonov bratranec David Birch, ktorý je súčasným vlastníkom hudobného skvostu. Usúdil však, že nadišiel čas, aby dal vzácnemu kusu zbohom.

Obrovský význam pre fanúšikov

"Prečo ju predávam? Nuž, nemladnem. Kedysi som na nej hrával,ale už niekoľko rokov je položená v spálni," priznal.

Gitara patrí medzi hudobné nástroje, ktoré slávna liverpoolská skupina používala počas svojich vystúpení. Pre fanúšikov má teda obrovský význam. Vznikol na nej hit Paperback writer. Rok po nahratí skladby venoval gitaru Lennon svojmu príbuznému.

Pozrite si priloženú reportáž:

Spieval príliš nahlas

Jeden z najvýznamnejších umelcov 20. storočia je aj dnes vzorom pre mladých, či starých. V dražbe okrem unikátnej gitary nájdeme aj fotografie, ako na nej hrá.

Okrem toho môžu mať zberatelia doma jeho poznámky zo strednej školy. Na jednom z papierov je aj upozornenie od pedagóga, že žiak v sprievode spieval príliš hlasno.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie