Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Deň detí v nemocnici. Adriana Kmotríková (43) priniesla radosť
Zdielať na

Deň detí v nemocnici. Adriana Kmotríková (43) priniesla radosť

Deň detí sa prvým júnom neskončil! Dôkazom toho je aj akcia pre detičky, ktorá sa konala v pondelok na bratislavských Kramároch. Bola venovaná hlavne malým pacientom, ktorí sa liečia v nemocnici. Na ich rozžiarených tváričkách bolo vidieť, ako veľmi ich program potešil.

Deň detí v nemocnici

V nemocnici nebýva len smutno, ale aj veselo. V detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave každoročne pre všetky hospitalizované deti  usporadúvajú Deň detí.

A to všetko v duchu hesla "Radosť a pozitívna energia pomáhajú liečiť".

"So svojou prvou dcérou som strávila niekoľko týždňov v nemocnici. Viem, aké je to byť aj na Vianoce v nemocnici a chápem tie mamičky, rodičov a aj detičky, ktoré by radšej boli niekde na ihrisku," povedala moderátorka Adriana Kmotríková.

Adriana Deň detí moderovala. Hudobník Martin Valihora sa zas postaral o to, aby bolo pódium obsadené talentovanými umelcami. Pomáhať deťom, je pre neho niečo samozrejmé.

"Deti sú naša budúcnosť. Tie deti, ktoré potrebujú pomoc sú nevinné a krehké stvorenia, ktorým by sme práve my mali pomáhať," povedal umelec Martin Valihora.

Umenie lieči

Detské tváričky žiarlili. Toto pekné popoludnie im pomohlo aspoň na chvíľu zabudnúť na chorobu. A pochvaľovali si aj rodičia detí.

"Takéto akcie podporujem. Hlavne pre takto dlho hospitalizované deti," povedala jedna z mamičiek. Jej dieťa je v nemocnici už vyše roka.

Obdarované neboli iba deti, ale aj celá nemocnica. Výtvarníčka Gordana Turuk im venovala krásnu plastiku, ktorá zdobí vstup do polikliniky.

"Okrem kvalitnej liečby, ktorú potrebujú, je treba aj pozitívnu energiu, aby sa liečili rýchlejšie," myslí si riaditeľ nemocnice.
 
Medzi malých pacientov zavítali bratislavskí škôlkari, ale aj detičky, ktoré im rady zatancovali a zaspievali. A chorým deťom poslali aj krásny odkaz!

Súvisiace články

Najčítanejšie