Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Láska na prvý pohľad. Martin Valihora (38) ju zažil
Zdielať na

Láska na prvý pohľad. Martin Valihora (38) ju zažil

Málokto môže povedať, že miluje svoju profesiu. Hudobník Martin Valihora patrí k takýmto šťastlivcom. Keď po prvýkrát dostal do ruky paličky, vedel, že to bude na celý život.

Vesmírny pocit

Martin Valihora sa narodil v hudobne nadanej rodine a brnkal na všetkom. Začal klavírom, ktorý bol jeho prvou zastávkou. Menšie zastavenie prišlo aj pri gitare a takto sa postupne dostával k tomu pravému orechovému - k bicím.

"Tak, ako matka cíti absolútne jasný vesmírny pocit, keď sa jej narodí dieťa, tak som ja cítil paličky," priznáva Martin.

"Mali sme rôzne detské trúbky, píšťalky, flautu, takže som skúsil všeličo, na čom sa dal vylúdiť nejaký tón. Bicie bolo niečo, čo sa nedá opísať. Bolo to automatické, jasné," hovorí.

Keď uvidel paličky, zabudol na celý okolitý svet. Celé sa to udialo ešte keď mal Martin tri či štyri roky. Kým jeho rovesníci riešili škôlku, kamarátov a hračky, on sa už vtedy naplno venoval bicím.

"Postavil som si bicie do izby a toľko som cvičil, až praskla stena. Ľudia vonku ma počúvali, ale mna to vtedy nezaujímalo," zaspomínal. A takto to pokračuje dodnes.

Súvisiace články

Najčítanejšie