Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Druhý tajný obrad Bartošovej (†48): Takto dopadne bitka o popol
Zdielať na

Druhý tajný obrad Bartošovej (†48): Takto dopadne bitka o popol

Pondeľňjašieho pohrebu Ivety Bartošovej (†48) sa najbližšia rodina speváčky odmietla zúčastniť. Dôvodom bol jej manžel Josef Rychtář. Jej dušu však nechceli nechať odísť bez rozlúčky, preto sa jej mama Svatava (74) rozhodla usporiadať tajný obrad v rodnom Frenštáte. Nechýbal ani kňaz, píše český portál Blesk.cz.

Druhý obrad

Krátko po smrti Ivety Bartošovej (†48) pochopila najbližšia rodina speváčky, že s vdovcom Josefom Rychtářom (56) sa nedohodnú.

Odmietol rešpektovať ich želanie, aby bol pohreb súkromný a miestom odpočinku Frenštát, píše český denník Blesk.cz.

Rychtář však nakoniec ustúpil a usporiadal pohreb v strašnickom krematóriu v Prahe bez účasti médii. Ale aj bez rodiny, pretože tá odmietla prísť.

Mamtka speváčky sa rozhodla usporiadať vlastnú rozlúčku so svojou dcérou.

"Bolo to 8. mája, Ivetka tam mala fotku, kvetiny, horeli sviečky. Pri kaplnke sa schádzame vždy len raz za rok. Koná sa tam májová omša. Kňaz ju slúžil za Ivetku a za ďalších rodinných príslušníkov. Všetci sme sa za ňu pomodlili. Bolo to pekné a hlavne v pokoji," priblížila Svatava.

Na Ivetu myslí jej matka dennodenne. "Zapálila som sviečku v deň jej smrti a pálim ich odvtedy denne. Niekoľko ľudí prinieslo sviečky aj k nášmu domu," prezradila.

Pozrite si reportáž o tajnom obrade:

Boj o urnu

Pani Svatava by si priala, aby získala do svojich rúk urnu s Ivetiným popolom. Lenže to nechce Rychtář, chce ju mať pri sebe. "Ivetku si v prvom rade vezmem domov. A budem ju mať na očiach v urne doma," prezradil Rychtář.

Rozmýšľa aj, kam ju uloží. Najskôr chcel do rodinného hrobu. S tým nesúhlasil jeho strýko Miroslav.

Aj keď je mi jej nesmierne ľúto, nepoznali sme sa a ja nedopustím, aby ju tam uložil. Josef si môže hovoriť, čo chce, ale ja mám k tomu hrobu všetky doklady. Ja by som ho snáď zabil, keby ju tam dal," prehlásil Miroslav.

Prišiel teda s nápadom, že ju dá do hrobu svojej exmanželky Dariny.

Pozrite si poslednú rozlúčku so speváčkou Ivetou Bartošovou:

Súvisiace články

Najčítanejšie