Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rychtář (56) si prebral urnu v bielej krabici a odviezol ju domov
Zdielať na

Rychtář (56) si prebral urnu v bielej krabici a odviezol ju domov

Vdovec Josef Rychtář (56) si deň po pohrebe, v utorok poobede, vyzdvihol v pohrebnej službe v Říčanoch urnu s popolom svojej zosnulej manželky Ivety Bartošovej (†48). Odetý celý v čiernom niesol v náručí bielu papierovú krabicu, píše český denník Blesk.cz.

Už má urnu

V pondelok po pohrebe si Josef Rychtář (56) už nestihol vyzdvihnúť pozostatky svojej zosnulej manželky. Urobil tak v utorok.

Pracovník pohrebnej služby sa dostavil v utorok doobeda do strašnického krematória, kde vyzdvihol urnu.

V čiernej igelitovej taške ju odniesol do služobného vozu, s ktorým odišiel do Říčan, kde má firma sídlo, píše český denník Blesk.cz.

Práve do sídla pohrebnej služby prišiel poobede Josef Rychtář. Bol odetý celý v čiernom. V budove pohrebnej služby pobudol približne desať minút.

Keď vychádzal, v rukách mal bielu papierovú krabicu, ktorú uložil na zadné sedadlo auta.

Stále nie je jasné, kam Ivetu pochová. Či sa splní prianie jej najbližšej rodiny, ktorá ju chcela mať v rodnom Frenštáte, alebo ju Rychtář uloží do rodinného hrobu v Říčanoch. To však nechce jeho strýko a právoplatný majiteľ hrobu.

"Aj keď je mi jej nesmierne ľúto, nepoznali sme sa a ja nedopustím, aby ju tam uložil. Josef si môže hovoriť, čo chce, ale ja mám k tomu hrobu všetky doklady. Ja by som ho snáď zabil, keby ju tam dal," prehlásil Miroslav.

Rychtář však trvá na svojom a Ivetu chce mať pri sebe. "Ivetku si v prvom rade vezmem domov. A budem ju mať na očiach v urne doma," prezradil Rychtář pre českú TV Prima. Tu však jeho plány nekončia. "Pre Ivetku chcem jej vlastný hrob v Říčanoch," dodal.

Len 10 minút

Vdovec Josef Rychtář (56) naplánoval s pracovníkmi krematória pohreb na pondelok, ale až na neskorú poobedňajšiu hodinu. Až potom, čo sa v malej sieni uskutočnili všetky pohreby, píše český denník Blesk.cz.

Začiatok obradu bol naplánovaný na 14:40 hod. Do siene púšťala ochranka len hostí, ktorí boli na zozname pozvaných. Tí sa museli legitimovať.

Rakva s pozostatkami Ivety Bartošovej bola zapečatená. Pozostalí sa tak nemohli poslednýkrát rozlúčiť priamo so speváčkou. 

Hoci mal obrad trvať približne polhodinu, už o 10 minút bolo po všetkom. Odzneli piesne, ktoré Iveta Bartošová naspievala, Rychtář pohradil niekoľkokrát rakvu a poslednýkrát sa rozlúčil.

Pozrite si poslednú rozlúčku so speváčkou Ivetou Bartošovou:

Súvisiace články

Najčítanejšie