Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bartošovej smrť je stále plná otáznikov
Zdielať na

Bartošovej smrť je stále plná otáznikov

Smrť Ivety Bartošovej (†48) zasiahla nielen jej najbližších, ale aj širokú verejnosť. Okolo tragickej udalosti sa začalo objavovať množstvo nejaností. Najčastejšie sa týkali jej manžela Josefa Rychtářa (56).

Množiace sa nejasnosti

Tragický koniec života obľúbenej speváčky Ivety Bartošovej (†48) zasiahol celú republiku. Okolo jej smrti sa v krátkom čase začali objavovať nejasnosti, ktoré najčastejšie smerovali k jej manželovi Josefovi Rychtářovi (56). Väčšina z nich jej zatiaľ neobjasnená. 

1. Komunikácia s médiami

Josef Rychtář ešte v deň smrti svojej manželky poskytol rozhovor médiam, v ktorom prečítal správy od Ivety a ukázal obraz. Krátko nato sa poháda a pobije so Zdeňkom Macurom.

"Nemyslím si, že je to typické správanie človeka, ktorý by mal byť zdrvený smrťou svojho blízkeho," ozrejmuje Josef Doucha, bývalý elitný detektív.

2. Nariadená súdna pitva

Tá býva zväčša nariadená, keď je nejasná príčina smrti. Iveta Bartošová síce zomrela po zrážke s vlakom, za akých okolností k tomu došlo a čo jej zúfalému činu predchádzalo, ale nie je jasné.

Výsledky nariadenej pitvy zatiaľ nie sú známe. "Nepustili ma za ňou, nechceli, aby som videl, ako vyzerá," hovorí Josef Rychtář.

3. List na rozlúčku

Rychtář priznal, že list našiel štyri dni pred tragickým dňom. Objavil ho pod svojím vankúšom a dopísal naň dátum.

"Ten list sa mi snažila vytrhnúť z ruky, ale nedovolil som jej to. Povedal som jej, že ho schovám a jedného dňa, keď budeš v poriadku, ti ho dám. Buď ho roztrháš, alebo sa nad ním pousmeješ," opísal vdovec.

Nanešťastie sa tak nestalo. Tentokrát už asi išlo o zúfalé volanie o pomoc, ktoré ale nikto nepočul.

"Na tú osobu, ktorá sa takéhoto skutku dopustila, sa nedá inak pozerať, ako na osobu, ktorá je skutočne na tom prvom mieste ako osoba podozrivá," upresnil advokát David Šimánek.

O Rychtářovi nemá najlepšiu mienku ani mama speváčky, pani Svatava. Pochybuje tiež o pravosti listu na rozlúčku.

"Tiež si myslím, že ten list, čo ukazuje, Iveta nepísala. Nikdy totiž nepísala tlačeným písmom. Vždy len písaným," povedala Ivetina mama.

Ak by však ten list naozaj písala jej dcéra, nevie pochopiť, prečo Rychtář nič neurobil, prečo nezakročil a tragédii nezabránil.

Speváčka nechala list na rozlúčku, pozrite si reportáž:

4. Odmietnutá pomoc

Pomôcť speváčke sa snažil aj spevák Braňo Mojsej. Zariadil jej dvojtýždňové liečenie v Košiciach a do Uhříněvsi poslal po ňu auto. Rychtář ale údajne túto pomoc odmietol.

"Možno by všetko inak dopadlo, pretože sa jej dalo pomôcť a z toho stavu ju dostať. Je to úplne zbytočná smrť," konštatuje spevák.

Rychtář si možno nevedel poradiť s človekom, ktorý bojoval so závislosťou. Veril, že manželke dôkaže pomôcť sám.

Otázky však vyvoláva podivný telefonát s Ivetiným bývalým milencom Martuccim, v ktorom Rychtář povedal, že ju dostal tam, kam potreboval.

Braňo Mojsej podával Ivete pomocnú ruku, pozrite si reportáž:

Chcela sa liečiť

Iveta poprosila kamarátku o pomoc. Tá ju okamžite vzala k sebe domov a dohodli sa, že hneď na druhý deň nastúpi do liečebne. "Povedala nám, že je na ňu zlý, že už to takto ďalej nejde. Chcela sa liečiť. Malo to byť ale ďaleko od domova, aby za ňou nemohol chodiť," povedala.

Na druhý deň odviezla Bartošovú domov, aby si zobrala veci, lenže doma ju čakalo nepríjemné prekvapenie. "Z domu bol cítiť dym a dvere boli otvorené. Iveta sa rozklepala. Bála sa, že je rychtář v dome," hovorí žena. Prebehla celý dom ale Rychtářa nenašla. Zavolala teda ľuďom, ktorí mali pre Ivetu prísť a odviesť ju do liečebne. Musela odtiaľ odísť, keďže ju v škole čakala dcéra. Hneď ako odišla, volala jej uplakaná Iveta s tým, že Rychtář búcha do dverí. Ten jej zabránil, aby odišla na liečenie.

"Iveta je v poriadku a nikam nepôjde. Umýva sa," oznámil vtedy Rychtář ľuďom, ktorí mali speváčku odviezť. Iveta potom na nich zakričala, že je v poriadku a že nikam nepôjde. Kamarátka dodnes ľutuje, že sa vtedy ponáhľala za dcérou.

Pozrite si priloženú reportáž o nejasnostiach okolo speváčkinej smrti:

Súvisiace články

Najčítanejšie