Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bartošová (†48) sa chcela liečiť, Rychtář jej to zakázal
Zdielať na

Bartošová (†48) sa chcela liečiť, Rychtář jej to zakázal

Iveta Bartošová sa podľa Josefa Rychtářa odmietala liečiť zo závislosti od liekov. Kamarátka zosnulej speváčky ale prezradila, že práve Rychtář bol ten, kto speváčke v liečení bránil, píše denník Blesk.

Monokel a množstvo liekov

O tom, že Iveta Bartošová nebola v posledných rokoch vôbec v poriadku, svedčia aj správy, v ktorých žiadala o pomoc ľudí zo svojho okolia. Vždy, keď mala možnosť, zavolala svojim známym, aby ju dostali preč od Rychtářa. 

"Prvá prosba prišla pred dvomi rokmi. Vzala som ju od Rychtářa v o niečo lepšom stave, ako keď ju Macura odviezol do Talianska. Bola pod vplyvom liekov a sŕkala víno zo šálky. Zľakla som sa. Mala obrovský monokel pod okom, mastné vlasy a nechty na nohách a rukách ako bezdomovec," cituje Ivetinu kamarítku denník Blesk.

Ivetu chcela odviesť do kaderníctva a kozmetiky, Rychtář jej v tom ale zabránil. To speváčku nahnevalo a buchla do stola. "Povedala mu, nech vráti kľúče a vypadne," spomína na incident kamarátka. Nechcela ho vraj už nikdy vidieť. 

Rozzúrený Rychtář sa v hneve preriekol, že Iveta je skutočne závislá na liekoch. povedal, že keď odíde, už jej lieky zháňať nebude. Hodil tablety na stôl a odišiel. Ivete sa ale neuľavilo, naopak bála sa ešte viac. Tvrdila, že má doma odpočúvacie zariadenia a Rychtář sa tam aj tak dostane. 

Pozrite si životný príbeh Ivety Bartošovej (†48):

Chcela sa liečiť

Kamarátka ju vtedy odviezla k sebe domov. Iveta ju poprosila, nech to nerobí Dohodli sa, že hneď na druhý deň nastúpi do liečebne. "Povedala nám, že je na ňu zlý, že už to takto ďalej nejde. Chcela sa liečiť. Malo to byť ale ďaleko od domova, aby za ňou nemohol chodiť," povedala.

Na druhý deň odviezla Bartošovú domov, aby si zobrala veci, lenže doma ju čakalo nepríjemné prekvapenie. "Z domu bol cítiť dym a dvere boli otvorené. Iveta sa rozklepala. Bála sa, že je rychtář v dome," hovorí žena. Prebehla celý dom ale Rychtářa nenašla. Zavolala teda ľuďom, ktorí mali pre Ivetu prísť a odviesť ju do liečebne. Musela odtiaľ odísť, keďže ju v škole čakala dcéra. Hneď ako odišla, volala jej uplakaná Iveta s tým, že Rychtář búcha do dverí. Ten jej zabránil, aby odišla na liečenie.

"Iveta je v poriadku a nikam nepôjde. Umýva sa," oznámil vtedy Rychtář ľuďom, ktorí mali speváčku odviezť. Iveta potom na nich zakričala, že je v poriadku a že nikam nepôjde. Kamarátka dodnes ľutuje, že sa vtedy ponáhľala za dcérou.

Vražedný koktejl

Iveta Bartošová sa 29. apríla, v deň narodenín svojho manžela Josefa Rychtářa, rozhodla ukončiť svoj život skokom pod vlak. 

Hovorí sa o tom, že zásadnú úlohu v speváčkinom rozhodnutí hrali lieky, ktoré užívala napriek tomu, že jej škodili. VIAC TU:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie