Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dvojča Bartošovej, Ivana, žila v jej tieni. Sestry sa nemali rady
Zdielať na

Dvojča Bartošovej, Ivana, žila v jej tieni. Sestry sa nemali rady

V tieni slávnej sestry Ivety Bartošovej (†48) žila jej sestra Ivana (48). pritom podľa dobových svedkov spievala Ivana lepšie a tiež mala väčší drajv. Iveta vedľa nej pôsobila ako klbko nervov. Mindráky speváčky začali už pôrodom, píše český portál Blesk.cz.

Nečakané dvojča

Maminka speváčky Svatava (74) vôbec netušila, že jej k vtedy dvojročnému Lumírovi pribudnú hneď dve deti naraz, píše český portál Blesk.cz.

Ultrazvuk v tej dobe neexistoval a tak ju zaskočilo, keď 8. apríla 1966 po narodení dievčatka Ivanky pôrodné bolesti neustupovali.

O pätnásť minút neskôr sa narodila k Ivanke Ivetka. Museli ju oživovať. "Pripadala som si nechcená," sťažovala sa speváčka celý život.

Sestru rodičia chceli, očakávali ju a tešili sa na ňu. Tým, že Ivetina mama nevedela, že čaká dvojičky, Iveta sa cítila akoby vnútená.

Hoci boli dievčatá jednovaječné dvojčatá, odlišovali sa povahami. Iveta bola od útleho detstva klbko nervov, bola poddajná a zraniteľná.

"Ivana si vzala ako energiu, tak odolnosť za dve a mne nič nezostalo," domnievala sa Iveta.

Keď sa začalo šíriť, že Ivana má lepší hlas a tiež lepšie spieva, bolo o súrodeneckom vzťahu definitívne rozhodnuté.

Ivana sa na podnet Ivety musela najskôr premenovať na Vianu, aby nemali obe interpretky rovnaké iniciály I.B.

Potom sa musela presťahovať a začal svoj život úplne inde. Nejaký čas spievala na lodi a nakoniec sa odsťahovala do Švajčiarska. Ivana na rozdiel od Ivety nemá žiadne deti.

Skutočný príbeh Ivety Bartošovej:

Ťažké detstvo

Detstvo mala Iveta veľmi zložité. Prežila si traumu, o ktorej nechcela hovoriť. Že vzťah s otcom, ktorý bol ťažkým alkoholikom, nebol vôbec ideálny, dosvedčili aj známi speváčky, píše portál TN.cz.

Otázky ohľadom sexuálneho obťažovania Iveta vždy len zahnala ako nočnú moru. 

Pád a tragický koniec speváčky môže súvisieť s problematickým vzťahom, ktorý mala Iveta s otcom Karlom Bartošom, ktorého pripravil o život alkohol.

Špekulovalo sa aj o tom, že Bartošovú v detstve zneužíval vlastný otec, napísal ešte za života speváčky český magazín Prásk!.

Súvisiace články

Najčítanejšie