Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rychtář (56) je opäť na polícii! Pýtajú sa ho na Ivetinu smrť
Zdielať na

Rychtář (56) je opäť na polícii! Pýtajú sa ho na Ivetinu smrť

V utorok bude prevezené telo Ivety Bartošovej (†48) z patológie vo vinohradskej nemocnici. Predpokladalo by sa, že si prevoz bude organizovať vdovec Josef Rychtář (56). Avšak ten, po tom, čo odišiel z vily v Uhříněvsi, išiel na políciu, píše český portál Blesk.cz.

Opäť polícia

V utorok o deviatej ráno opustil Josef Rychtář dom v Uhŕíněvsi. O 40 minút neskôr vyšlo auto pohrebnej služby v Říčanoch, kde Rychtář zariaďuje všetky detaily okolo pohrebu svojej zosnulej manželky.

Pohrebná služba by mala vyzdvihnúť Ivetine pozostatky z oddelenia patológie vo vinohradskej nemocnici, píše český portál Blesk.cz.

Rychtář však v nemocnici prítomný nie je. Spovedá ho pravdepodobne kriminálna polícia v Prahe.

Pýtajú sa asi na podrobnosti okolo samovraždy jeho manželky. Je však tiež možné, že sa vdovec spovedá aj z ďalších priestupkov.

Trestné oznámenia sa naňho len tak sypú. Jedno podáva Ivetin exmilenec Zdeněk Macura, ďalšie naňho podal taliansky gróf Domenico Martucci a rest má aj z minulosti - súd kvôli urážkam na adresu právničky jeho bývalej manželky Dariny Novej.

Okolo obeda prišiel za Rychtářom na policajnú stanicu jeho syn Jan. O pár minút neskôr nasadol opäť do auta a vyrazil do pohrebnej služby v Říčanoch odovzdať oblečenie, v ktorom má byť speváčka oblečená v rakve. Následne sa Jan vracia späť na policajnú stanicu.

Okolo pol jednej poobede vyráža pohrebná služba prevziať pozostatky Ivety Bartošovej do vinohradskej nemocnice. Z nemocnice ju zamestnanci preberajú v drevenej rakve a mieria do strašnického krematória. Nikto zo speváčkinej rodiny nie je prítomný. 

Rychtář odchádza na políciu, pozrite si reportáž:

Neurobil nič

Josef Rychtář našiel ešte minulý piatok list na rozlúčku, ktorý zanechala Iveta Bartošová svojmu synovi Arturovi. Speváčka sa v ňom lúči a prosí o odpustenie to, čo sa chystala urobiť.

Rychtář namiesto toho, aby sa svojej manželke snažil pomôcť, list jednoducho len schoval a zaryto o ňom mlčal.

Znamená to, že v konečnom dôsledku neurobil nič, čím by Ivetu zachránil pred jej rozhodnutím spáchať samovraždu, píše český portál Blesk.cz

"Či pán Rychtář pochybil v skutočnosti samovraždy Ivety Bartošovej, záleží na tom, čo polícia vyšetrí z listu na rozlúčku, a čo by mu v prípade neposkytnutia pomoci hrozilo. Každopádne každý rozumný zmýšľajúci človek, ktorý vie, že hrozí takéto nebezpečenstvo, vynaloží maximálne úsilie k tomu, aby samovražde zabránil. V tomto prípade je správanie pána Rychtářa abnormálne," uviedol pre český portál JUDr. Josef Lžičař.

Že speváčka bola psychicky labilná a mohla by si siahnuť na život, Rychtář veľmi dobre vedel . Už v minulosti sa Iveta o samovraždu niekoľkokrát pokúsila.

Iveta bola v poriadku, tvrdí manžel v rozhovore:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie