Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bartošovej (†48) list synovi. Dátum dopísal Rychtář
Zdielať na

Bartošovej (†48) list synovi. Dátum dopísal Rychtář

Slová zúfalstva napísané na kúsku papiera. Takýto list zanechala Iveta Bartošová (†48) milovanému synovi Arturovi. List, ktorý mala speváčka zanechať svojmu 17- ročnému synovi ukázal médiám Ivetin manžel Josef Rychtář.

Rychtář doplnil dátum

List pre Artura rozvíril vlnu pochybností. Nachádza sa na ňom totiž iným písmom dopísaný dátum. "Ten dátum som tam dopisoval ja v dobe, keď som ho našiel," priznal Rychtář.

Otázka preto znie, vedel Josef Rychtář o tom, že chce jeho žena spáchať samovraždu už štyri dni pred jej smrťou?

"Zarážajúci na liste na rozlúčku je rukopis, ktorým bol napísaný dátum. Má iný ráz. Okrem toho je napísaný čiernou fixkou, zatiaľ čo text je zelenou.

Aj jeho charakteristické črty sú iné ako ostatný rukopis. Pochybnosti o pravosti dokumentu sú namieste," citoval grafologičku Zuzanu Dobiášovú denník Blesk.

List na rozlúčku

"Milujem Ťa nadovšetko. Si dospelý a nestratíš sa. Odpusť mi, ja už nemám silu ísť ďalej.

Dom je tvoj a peniaze, ktoré mi ostali, tiež. Milujem Ťa, Tvoja mama," píše sa v liste. Pochybnosti ale vzbudzuje dátum v pravom rohu papiera. Je list vôbec pravý?

V deň Ivetinej samovraždy oslavoval Josef Rychtář narodeniny. Speváčka mu okrem listu na rozlúčku zanechala aj obraz. Bartošová naň pre svojho manžela napísala odkaz.

"Keď porovnáme číslice napísané na obraze s číslicami v dátume, je veľmi pravdepodobné, že ich písali odlišní autori," dodala Dobiášová.

Súvisiace články

Najčítanejšie