Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kríza doľahla aj na Mojsejovcov. Poradia vám, ako z nej...
Zdielať na

Kríza doľahla aj na Mojsejovcov. Poradia vám, ako z nej...

Spoluobčania pozor! Nasledujúca reportáž by vám mohla poradiť, ako v týchto pohnutých časoch zarobiť veľké prachy. Alebo ako je možné dovoliť si trebárs lietať prvou triedou do New Yorku. Prevratný poradca v čase krízy sa totiž vykľul z Braňa Mojseja. A podnikateľka Norika sa zase chystá zatriasť naším zákonodarným zborom...

Prognostik na 183,5 percenta

"Som prognostik a chcel by som priblížiť, čo sa blíži... Rád predpovedám nejaké nezmysly, ktoré buď vyjdú, alebo nevyjdú. Takže si myslím, že ja viem odpovedať na každú otázku," hovorí samozvaný fundovaný prognostik nezmyslov, Braňo. "Moje predpovede stále vyšli na 183,5 percenta, čiže ja som úplne v obraze."

Takto sa robí ekonomika!

Poradiť vraj vie najmä tým, ktorí si nevedia v tejto dobe sami poradiť. "Zabudol vôl, že teľaťom bol. Takže môžu sa prísť poradiť," dodáva Mojsej. Norika však nebola veľmi jeho plánom vzdať sa peňazí a pracovať na farme príliš nadšená. "Keď som priniesol takéto malé semiačko, tak neverila. A keď som jej doniesol reďkovku veľkú ako pomaranč a urobil jej chleba s maslom, tak vtedy pochopila, ako sa robí ekonomika."

Rozhodnutie založiť si farmu je vraj oveľa lepší nápad, ako zobrať všetky peniaze a z krajiny sa odsťahovať. Aj keď... "Ja som mimozemšťan a moje telo je iba tu. Večer, keď líham do postele, tak môj duch sa pohybuje medzi New Yorkom, Sydney atď. Ja nemusím lietať lietadlami, ja som tam behom okamihu. Keď som vypil 8 fliaš fernetu, tak som bol až za Severným pólom," komentuje Mojsej.

Nora a la slovenský Jánošík

Finančná kríza sa dotkla aj podnikateľky Noriky. "Samozrejme, lebo od toho sa odvíja všetko. Keď tí dole nebudú mať, tak nebudú mať ani podnikatelia. A ja sa môžem aj potrhať!" Podľa nej pokiaľ zákonodarný zbor mudruje o uťahovaní opaskov, mali by ísť príkladom.

"Uženiem z parlamentu poslancov. Zo 150 na 100! Na čo sú im 3-tisícové platy? Nestačilo by im 2 tisíc? Veď oni to majú robiť z lásky k ľudu.... Čo by sme mali my utiahnuť? Ja budem dovtedy rýpať do nich, až sami odídu z toho parlamentu. Bude uch tam len 100. Aj to je veľa!"

TV JOJ

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie