Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Unikátny reggae festival Uprising? Už len 7 dní...
Zdielať na
TopStar

Unikátny reggae festival Uprising? Už len 7 dní...

Už len týždeň a je tu najväčší reggae festival v strednej Európe. Uprising reggae festival, ktorý má čoraz lepšie meno v zahraničí a každým rokom na ňom vystupujú väčšie a známejšie kapely zo sveta, nechce zanevrieť na slovenských a českých interpretov.

Preto aj tento rok budú na pódiách koncertovať nielen svetové hviezdy reggae, hip-hopu, jungle či dnb, ale aj zaujímavý výber našich interpretov. Zo Slovenska sa môžete tešiť okrem iných aj na AMO & Band, Medial Banana, Ska-Pra Šupina, Hugo Čáves Orchestra, Vec & Zverina či Haf & Beyuz. Zo susedného Česka pricestujú Prago Union & Livě band, Oliver Lowe & Friends či reggae borci Dr. Kary & Mr. Cocoman. 

Okrem spomínaných kapiel vystúpi aj množstvo slovenských a českých dj-ov, soundov a mcs. Balkánske rytmy odpáli okrem slovenských Malalata a Lenin Krevic, aj dj a moderátor pražského Rádia 1, Gadjo.CZ s živým vystúpením akordeónového kúzelníka FTA. Na Uprisingu odznie aj novo-vzniknutý hudobný štýl Moombahton, spájajúci prvky reggaetonu, dancehallu, baile, house a cumbie. Nebude chýbať ani dubstep (Siba, Ronin, Dubshoock), dnb (Face2bass), jungle (Stanley, Stroho, Raggamafia) či slovenský etno-dubový producent Juju Planet Dub.

Uprising reggae festival sa bude konať posledný augustový víkend (26- 27. augusta) na Zlatých pieskov v Bratislave. Medzi headlinerov budú tento rok patriť nemecký spevák Gentleman, jamajskí Capleton, Lutan Fyah a Perfect Giddimani, ale i Foreign Beggars, Congo Natty a Lady Chann z Anglicka, spolu so švédmi Looptroop Rockers. Nenechajte si preto újsť jedinečnú rozlúčku s letom 2011.

Uprising

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie