Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slovenských hercov na ArtFilme ukázali Česi
Zdielať na

Slovenských hercov na ArtFilme ukázali Česi

Zdroj: SITA

Česká televízia v utorok na Art Film Feste ponúka tri filmy z jej produkcie. Snímky spája významná účasť populárnych slovenských hercov a herečiek.

Sekcia s názvom Česká televízia uvádza sa nachádza v programe Art Film Festu po prvý raz. "Hovoriť o účasti slovenských hercov v českých televíznych filmoch a ďalších programoch je ako hovoriť o dýchaní, teda o úplnej samozrejmosti,“ povedal šéfdramaturg vývoja ČT Jan Otčenášek.

"Či už je to spoločná minulosť alebo jazyková blízkosť, tváre slovenských hercov, ich hlasy, ich oči, to je pre českých divákov prirodzená vec,“ dodal.

Festivalové plátno Kursalónu Kúpeľnej dvorany v Trenčianskych Tepliciach obsadia snímky ČT na celý deň. Premietania sa začali o 13:00 filmom Zasiahnutí bleskom od režiséra Jaroslava Brabca. Hlavnú postavu v ňom stvárnila Kamila Magálová a Pavel Liška.

Nasledoval film Nepolepšiteľný (2009), v ktorom si po boku Jaromíra Hanzlíka zahral Milan Kňažko. Príbeh sa vracia do obdobia okupácie Československa ruskými vojskami. V snímke Archív (2009) si zahrala hlavnú postavu Emília Vášáryová. Komorný príbeh staršieho manželského páru, ktorý sa stal obeťou jedného záznamu ŠtB, prináša boj o česť i pomstu.

Súvisiace články

Najčítanejšie