Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
JOJka si podkúrila. Namiesto správ guláš
Zdielať na

JOJka si podkúrila. Namiesto správ guláš

Guláš, halászlé, grilované pochúťky, halušky, ale napríklad aj perkelt z kohútích hrebienkov, to všetko v sobotu v Komoči chystalo asi 300 družstiev vrátane toho JOJ-kárskeho. Naši kolegovia veru pod kotlíkom dobre zakúrili. A čo je dôležité, ich varenie sa zaobišlo bez zranení a svojím gulášom vraj nikoho neotrávili.

Kulinársky raj začal od skorého sobotného rána. Vymenovať všetky položky imaginárneho jedálneho lístka je nemožné! "Ja si to netrúfnem povedať, ja len tipnem, že minimálne 20-tisíc porcií je tu,  možnože aj viac...," skonštatoval organizátor Gastrofestu Komoča Tibor Lukács.

Varili aj Jojkári

Atmosféru gastrofestu a varenie súťažného guláša si vychutnal aj tím TV JOJ. "Ja som prišiel hlavne reprezentovať, ja sa týchto ostrých vecí radšej nechytám," povedal s úsmevom moderátor spravodajstva Janko Mečiar. Napriek tomu zručnosť práce s nožíkom potvrdil hneď dvakrát.

"My máme jednu obrovskú výhodu, vraj je tu takmer 300 tímov, ale mediálny guláš varíme iba my, takže naše šance sú stopercentné," podotkol redaktor spravodajstva Adam Zavřel.

Porotcovia radili aj bodovali

Výtvory pod holým nebom hodnotilo 40 porotcov – tí okrem posudzovania rozdávali aj dobré rady. "Dávajte hocičo, všelijaké prísady, ale z každého menej, aby jedna prísada neprerazila, lebo to všetko stratíte," upozornil jeden z porotcov. Na to, aby mal JOJ-kársky guláš správnu farbu dohliadal podľa svojich slov Janko Mečiar.

Podľa slov jednej z porotkýň sa mu to asi aj podarilo. "Prvé dojmy? Dobrý! Aj vôňa dobrá aj výzor dobrý aj chuť je dobrá," ohodnotila. Dôvodov na spokojnosť však bolo viac. "Ušetrili sme za raňajky, za obed a možno aj za večeru, lebo nás tu stále každý niečím ponúka a všetko je úplne vynikajúce," zhrnula so smiechom moderátorka Hanka Gallová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie