Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ako za starých čias. Talent v štýle Lumiérovcov
Zdielať na

Ako za starých čias. Talent v štýle Lumiérovcov

Spomínate si ešte na staré, čiernobiele grotesky s drevenými kulisami a hercami, ktorí sa zvláštne pohybovali? Nie? Tak sa dobre pozerajte! Náš kreatívny štáb sa vrátil v čase a presne takýmto spôsobom nakrúcal upútavku na šou Česko Slovensko má Talent.

Pripraviť scénu, postaviť obrovské drevené kulisy, natrénovať, ako sa budú pohybovať kulisári, namaskovať hercov. Takto to vyzeralo pri nakrúcaní netradičnej upútavky na talentovú šou. Tento štýl sa páčil aj protagonistom šou. "No je to super, pretože človek zažíva to, akým spôsobom točili tí priekopníci filmu, ako bol Méliés a podobní," hovorí porotca Martin Dejdar.

Ako pirát nevedel udržať rovnováhu

K dobrému filmu patrili aj dokonalé kostýmy a rovnako to bolo aj pri tomto nakrúcaní. Porotcovia si tak vyskúšali hneď niekoľko úloh. Martinovi sa najviac páčila postava principála. Problém mal s postavou piráta. S drevenou nohou a zakrytým okom nevedel udržať rovnováhu a koordinovať pohyby. "Netušil som, že to takto funguje. Ale netušil som, kedy sebou hodím o zem," hovorí Dejdar.

Bílú nosili na rukách

Nakrúcanie si užívala aj speváčka a porotkyňa Lucka Bílá. Tú doslova nosili na rukách! "Tá morská víla bola komplikovanejšia na sedenie a hýbanie sa a na prenos. No ale nosili po štúdiu muži, takže čo?" smiala sa Bílá.

Najzamaskovanejším mužom upútavky je jednoznačne Jaro Slávik. Ku kostýmom potápača, temného pána i zbrojnoša patria aj prilby. "Som rád, že nikoho nedráždim svojou tvárou v tejto upútavke," hovorí Jaro Slávik. Najviac sa mu pozdával kostým temného pána z hviezdnych vojen.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie