Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zo zákulisia: Takto sa vyrába reality show Hotel Paradise
Zdielať na

Zo zákulisia: Takto sa vyrába reality show Hotel Paradise

Slnko, krásne pláže a oddych v Karibiku? Zabudnite! Štáb, ktorý stojí za výrobou show Hotel Paradise sa poriadne namaká a takmer si prostredie Dominikánskej republiky neužije. Pozrite sa do zákulisia show.

24 hodín denne, sedem dní v týždni

Asi každý by sa raz chcel dostať do raja! V tom, kde je Hotel Paradise sa letí 26 hodín a maká 24 hodín, sedem dní v týždni. Je to stále podľa vás ten správny raj na oddych? "Máme myslím okolo štyridsať ľudí dokopy, aj so všetrkými personálnymi zmenami. Pretože tri a pol mesiaca je dlhá doba, takže niektorí sa tu vymieňaju," uviedla výkonná producentka Barbora Vallová.

Deň čo deň sa v mieste nakrúcania stretávajú kameramani, zvukári, strihači, páčkari, produkcia a tí, ktorí vo finále zodpovedajú za obsah každej časti. "Tu sa pracuje 24 hodín, nikde nie je control room prázdny. Vždy tu niekto je," povedala pre TOP STAR producentka Marcela Vošková.

42 kamier sleduje vilu

Dni na tomto mieste trvajú niekedy veľmi dlho, inokedy letia ako vietor. Interiéry aj exteriéry Hotela Paradise sú pod drobnohľadom kamier, ktorých je tam namontovaných 42. Ich pohyb ovládajú kameramani - páčkari. "Ovládam ako online strih, tak ovládánie kamier. Ono strih je súhrn všetkých tých kamier, ktoré používame. A z toho vyberáme to najlepšie, čo ide do offline strihu a do relácie," povedal online stihač Jaromír Voler. Neodmysliteľnou súčasťou štábu sú aj zvukári. Tí monitorujú miokrofóny, ktoré majú súťažiaci neustále pri sebe.

Miestnosť, ktorá je označená ako control room, je tá najdôležitejšia v objekte. Tu vzniká vlastne celý Hotel Paradise. Nad všetkými televíznimi "robotníkmi" má line producer. "Line producer by mal sledovať všetko, čo sa deje vo vile a tvorí si už počas toho dňa ten obsah, ktorý zostrihá neskôr a ktorý nakoniec diváci vidia ako epizódu..." hovorí Vošková.

Najlepšie nápady z minúty na minútu

Line producerovi pomáha story editor. Ten, okrem iného, vymýšľa súťažiacim každodenný program. "Zo začiatku to bolo ľahšie, pretože sme mali množstvo nápadov. Teraz sa musíme snažiť, aby sa tie nápady neopakovali, pretože točíme nejakú 61. epizodu. Takže je to trochu ťažšie, ale myslím si, že sú tu veľmi kreatívni ľudia, takže niekedy sú z minúty na minútu tie najlepšie nápady," uviedla editorka Blanka Fischerová.

Za štyri dni jedna epizóda

Aj celý strih epizódy sa robí v Dominikánskej republike. Do Bratislavy tak idú už takmer kompletné epizódy. V štúdiách v Bratislave sa už len dohrá hudba a môže sa vysielať. Vznik jednej epizódy trvá približne štyri dni. Výrobný štáb zatiaľ nepostihli žiadne väčšie technikcé problémy. Pozrite si kompletnú reportáž priamo z miesta činu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

hotelparadise.joj.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie