Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Stop vyziabnutým modelkám! No 88 cm v bokoch je vraj veľa...
Zdielať na

Stop vyziabnutým modelkám! No 88 cm v bokoch je vraj veľa...

V módnom priemysle sa pritvrdzuje. Nie však tak, ako by ste si mysleli. Izrael je zatiaľ prvý štát na svete, ktorý uzákonil zákaz účinkovania v reklamách a na móle vychudnutým dievčatám. Podľa ich tabuľky sú však napríklad naše modelky všetky podvýživené. Modelingové agentúry, ktoré sme oslovili, nesúhlasia...

90-60-90 nechceme

Podľa nich sú naše dievčatá v poriadku. A hoci podľa izraelského zákona sú všetky ženy s BMI (index telesnej hmotnosti) nižším ako 18,5 podvýživené, u nás sa vraj kladú požiadavky na niečo celkom iné. "Ten BMI je niečo, čo vytvorili lekári. Ako by mala vyzerať zdravá proporcia. Výška verzus váha. U nás v modelingu sú ale dôležité miery," tvrdí Lucia Hušeková, manažérka modelingovej agentúry. "90-60-90 sú miery pre miss, u nás je dôležitý pás."

Naše dievčatá vraj anorexiou netrpia

"Im vyhovuje to, že čím viac je žena chudšia. 90 v bokoch je už veľa. Tie oblečenia sú robené totiž pre veľmi chudé a vysoké. Ja poznám dievčatá, čo majú v bokoch 88 a povedia im, že musia schudnúť," upozorňuje playmate Eva Cifrová. Naše modelingové agentúry ale tvrdia, že naše dievčatá anorexiou netrpia. Viac menej to majú potvrdzovať aj naše štatistiky.

Čo sa skrýva za krásnou modelkou...

"Skôr ide o výkyv vo veku. Tie mladšie ročníky vekové, obzvlášť tínedžerky, ktoré prechádzajú pubertou a zaokrúhľujú sa, vtedy sa porovnávajú s modelkami z módnych plátkov," vysvetľuje psychiatrička Adriana Bánovská. "Tie, čo sledujú takéto časopisy, nevedia, čo je za tým. Je tam veľký tím ľudí, mejkap, retuš, množstvo iných faktorov. Modelka je krásna, ale na to potrebuje tento tím," dodáva aj Adriana Bánovská z ďalšej modelingovej agentúry.

ISIFA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie