Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Zákulisie televízneho spravodajstva. Toto bežne nevidíte...
Zdielať na

Zákulisie televízneho spravodajstva. Toto bežne nevidíte...

Ak túžite po kariére moderátorky prípadne redaktorky v televízii, vedzte, že to nie je až také jednoduché. Najmä, ak vysielate naživo. Na všetko máte jeden pokus. Ak sa zamotáte, ste na posmech celej krajine. Pozrite sa, ako to vyzerá v zákulisí televízneho spravodajstva.

Moderátori by si neraz zaslúžili bobríkov serióznosti. Udržať kamenný výraz na tvári je najťažšie, keď všetci naokolo majú úsmev na perách.

Ho...ho...hokejista!

"Napríklad, naposledy som zakoktala na takom slove že ho ho ho hokejista, strašne mi to bolo smiešne a videla som že aj ostatným. Jedným okom som videla, že aj kameramani sa usmievajú aj kolega Janko, ale bola to vážna správa, takže som sa nesmela rozosmiať," priznala sa moderátorka hlavného spravodajstva Adriana Kmotríková.

Jazyk občas neposlúcha ani Andreu Pálffy Belányiovú z Novín o 12:00. A práve to dokáže inak usmiatu a vždy dobre naladenú moderátorku rozčertiť. "To nemám rada. To ma hnevá, ale inak je tu veselo," vraví Andrea.

Keď režisér nevypne komando...

,,Počas vysielania vydáva režisér moderátorom pokyny prostredníctvom komunikátora. Tento komunikátor však zabudli v réžii vypnúť a diváci pri obrazovkách počuli okrem môjho zahlásenia aj živé komentáre režiséra," bonzuje Lucia Barmošová. 

Počas toho, ako ju diváci sledovali, musela režiséra upozorniť, aby sa vypli a aby boli trošku potichšie.

Našťastie práve vtedy Lucia nečítala žiadnu tragickú správu. Nerozosmiať sa na svojich vlastných chybách, aj to dá námahu. Nečakané brpty ľahko skončia salvami smiechu. Dôležité je len to, aby k nim prišlo až mimo živého vysielania.

Rovnováha? Pri športe problém

Pre prípad núdze má Lenka Čviriková Hriadeľová zo športového spravodajstva pod stolíkom náhradný mikrofón. Ak by náhodou zlyhal ten, ktorý má na oblečení. Hoci zohnúť sa poň by ju mohlo stáť aj hlavu. "Toto keby sa raz stalo a ja by som sa musela naozaj zohnúť pre ten mikrofón, tak asi si hlavu rozbijem o ten stôl," tvrdí Lenka.

"Stalo sa mi napríklad, že som z toho podstavca už spadla a režisér mi hovorí, že Leni pokojne. O 5 sekúnd si vonku, a to som sa naozaj zviechala zo zeme, vlasy takto a už som stála akože nič sa nestalo," dodala šporťáčka.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie