Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zbohom Whitney Houston (†48). Bola to dojímavá rozlúčka
Zdielať na

Zbohom Whitney Houston (†48). Bola to dojímavá rozlúčka

S legendou hudby Whitney Houston sa v sobotu v jej rodnom meste Newark lúčili fanúšikovia a priatelia. Posledné zbohom jej prišiel dať aj osobný strážca Kevin Costner. Niekoľkohodinový obrad sme na stránke noviny.sk vysielali v priamom prenose.

Dojímavé rozlúčky s Whitney Houston sa začali už deň pred jej pohrebom. Speváčkina krstná mama Aretha Franklin jej venovala na spomienkovom koncerte niekoľko skladieb. Whitney si pripomenuli aj na odovzdávaní cien asociácie pre pokrok ľudí farebnej pleti. Speváčka tam pred pár rokmi oslávila svoj veľký úspech.

Whitney prieviezli v zlatom aute

Fanúšikovia ozdobili kostol, kde sa obrad odohrával, farebnými balónikmi a odkazmi. V deň jej pohrebu sa do jeho blízkosti však nedostali. Polícia okolie hermeticky uzavrela a k dverám pustili iba pozvaných hostí.

Zlatý pohrebný voz priviezol telo Whitney Houston do baptistického kostola v Newarku okolo pol štvrtej nášho času. Do chrámu potom začali prichádzať prví smútiaci. Na obrad bolo pozvaných 1500 hostí. Medzi nimi také známe mená ako Beyoncé, raper Jay-Z či Elton John. Posledná rozlúčka sa začala o šiestej nášho času a obrad má trvať najmenej tri hodiny.

Obrad slúži pastor a gospelový spevák Marvin Winans, ktorý v roku 1992 zosobášil Houston a Bobbyho Browna. Speváčka nájde miesto posledného odpočinku na Fair View Cemetery vo Westfielde, kde je pochovaný aj jej otec.

Aretha Franklin nakoniec nespievala

Na obrade predniesol smútočnú reč aj herec Kevin Costner, s ktorým si zosnulá hviezda zahrala v snímke Osobný strážca (1992). Na pohrebe okrem toho mala zaspievať aj Aretha Franklin, tá sa však necítila dobre a nakoniec nevystúpila.

S Whitney Houston sa so spevom už ale rozlúčila Alicia Keys. Hold jej vzdal aj Stevie Wonder. Producent Clive Davis, ktorý s Houston spolupracoval od začiatku jej kariéry, predniesol smútočnú reč.

"Rodina Whitney Houston je zničená, ale držia sa. Clive je pre nich po celý čas veľkou oporou. Každú chvíľu s ním hovoria a zohrával tiež veľkú rolu v plánovaní jej pohrebu," uviedol zdroj blízky rodine.

Pozvali aj exmanžela Bobbyho

Rodina na poslednú rozlúčku pozvala aj jej exmanžela Bobbyho Browna. Niekoľko členov speváčkinej rodiny nesúhlasilo s Brownovou účasťou preto, lebo ho obviňujú z problémov jeho bývalej manželky. Nakoniec sa však dohodli, pričom spevák pozvanie prijal.

"V poslednú chvíľu rodina začala mať pocit, že Bobbyho prítomnosť prispeje k pokojnej atmosfére na pohrebe, aj keď niektorí boli proti,“ uviedol jeden z príbuzných.

Rodina sa s Whitney rozlúčila aj v súkromí

Najbližšia rodina zosnulej speváčky sa s ňou rozlúčila už v piatok v súkromí. Nechýbala jej matka Cissy Houston, sesternica Dionne Warwick, dcéra Bobbi Kristina či Clive Davis. "Rozlúčka bola súkromná. Len matka, dcéra, dvaja bratia a rodina," povedala Caroline Whigham z pohrebného ústavu.

Dcéra speváckej hviezdy Bobbi Kristina, ktorá momentálne býva so svojou starou matkou, sa údajne situáciu snaží zvládnuť. "Sú chvíle, keď je silná a sú chvíle, keď ju to úplne zasiahne. Nemôže tomu uniknúť," prezradil nemenovaný zdroj magazínu People

Smrť našla vo vani

Whitney Houston skonala v sobotu 11. februára po tom, čo ju našli bez známok života vo vani jej hotelovej izby v Beverly Hills. Jej smrť pravdepodobne spôsobila kombinácia antidepresív s aktívnou látkou alprazolam s ďalšími liekmi a alkoholom.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie