Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Grammy. Kraľovná Adele (23) a spomienka na Whitney...
Zdielať na

Grammy. Kraľovná Adele (23) a spomienka na Whitney...

Speváčka Adele prevalcovala tohtoročné odovzdávanie hudobných cien Grammy Awards. Doma si vystaví až šesť gramofónikov, ktoré získala napríklad za nahrávku a pieseň roka, ale aj za sólový popový výkon. Večer sa niesol aj spomienke zosnulej Whitney Houston (†48).

Adele sa tak po niekoľkomesačnej pauze, spôsobenej zdravotnými problémami opäť ukázala na pódiu. ,,Chcela by som odkázať mame, že jej dievčatko si viedlo výborne," prehlásila pri prevzatí jednej z cien Adele. Neskôr dodala, že má od nervozity hrču v hrdle.

,,Album 21 ľudí oslovuje, pretože je o tom, čo prežil každý na svete, o nepodarených vzťahoch," dodala speváčka, ktorá bola nedávno na operácii hlasiviek. 

Nakúpili aj Foo Fighters

Popri anglickej speváčke sa výrazne presadila americká rocková skupina Foo Fighters, ktorá šesť nominácií premenila na päť zlatých gramofónikov. Kapela združená okolo hudobníka Davea Grohla nenašla premožiteľov v kategóriách Najlepší hardrockový/metalový výkon (White Limo), Najlepšia rocková pieseň (Walk), Najlepší rockový album (Wasting Light), Najlepší rockový výkon (Walk) a Najlepší hudobný film (Foo Fighters: Back And Forth). Pri „ďakovačkách“ Grohl opakoval, že za týmto úspechom nie je použitá moderná technika, ale ľudskosť, s akou ku skladaniu i nahrávaniu pristupovali.

Modlitba za Whitney

,,Pomodlime sa za ženu, ktorú sme milovali, za našu padlú sestru, Whitney Houston," vyzval moderátor galavečera LL Cool J. Nasledoval videozáznam, ktorý piesňou I will always love you pripomenul tvorbu, hlas, pohyby a charizmu speváčky. Počas večera jej piesne zaspievala speváčka Jennifer Hudson. 

Kategórie, v ktorých Adele prevalcovala svojich konkurentov:

KategórieVíťaz
Nahrávka rokaRolling in the deep - Adele
Album roka21 - Adele
Skladba rokaRolling in the deep
Sólový popový výkonSomeone like you
Krátke hudobné videoAdele

A ako to vyzeral dnes v noci, si v skratke môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie