Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Atopický ekzém. So svrbením bojuje aj Agáta Hanychová (26)
Zdielať na

Atopický ekzém. So svrbením bojuje aj Agáta Hanychová (26)

Známa česká celebrita Agáta Hanychová sa na spoločenských akciách a večierkoch usmieva a zabáva tak, že by si človek pomyslel, tak táto dáma nemá žiadny problém. Možno ani do nedávna nemala, no teraz prežíva obrovské problémy.

Len pred niekoľkými dňami sa totiž v českých médiách objavila informácia, že Agáta prosí o pomoc. Dôvodom má byť choroba jej 5-mesačného synčeka Kryšpína. Údajne totiž trpí atopickým ekzémom. "Mne už dva dni chodia rady, čo mám robiť. Aj fotky, niektoré tak hrozné, ako tým deťom napríklad vidieť kosti," uvádza Hanychová. 

Alternatíve neverí

Modelka sa preto rozhodla zveriť do rúk lekárov. Príznaky tohto kožného ochorenia sú totiž veľmi nepríjemné. Atopický ekzém veľmi svrbí . Niektorí pacienti nemôžu ani zaspať. Alternatívnu liečbu zatiaľ vylučuje. "Si myslím, že toto by malo byť hlavne na doktoroch a ja hlavne na tých liečiteľov neverím a som naozaj na tú medicínu," potvrdila Hanychová.

Lenka už iba spomína

Redaktorka športu Lenka Čviríková Hriadelová s atopickým ekzémom bojovala dlhých šestnásť rokov. Dnes ale na toto kožné ochorenie už iba spomína. "Objavil sa mi v záhyboch pod kolenami, v záhyboch na rukách. Svrbelo ma celé telo a je to naozaj veľmi nepríjemná choroba. Prešla som si svojim peklom, ale našťastie to pominulo, takže sa veľmi teším," uviedla Lenka.

Pomohol jej liečiteľ

Lenka podstúpila lekársku liečbu, no nič jej nepomohlo. Užívala veľa liekov, mastičiek, ktoré na nej testovali lekári. Nič však nezabralo. Nakoniec sa vďala svojej babke dostala k liečiteľovi.

Po mnohých sklamaniach už veľmi neverila, že sa atopického ekzému niekedy zbaví. Nádej však umiera posledná. Začala sa riadiť radami homeopata."Stal sa naozaj zázrak, lebo ja som si už niekedy pripadala ako malomocná. Naozaj tie rany mokvali. Keď bola zima a mala som pančuchy, tak tie rany prischli. Nešlo mi to dole, išlo to aj s chrastami, ranami," spomína na nepríjemné chvíle Lenka. 

Bylinky a výťažky s rôznych rastlín Lenke nesmierne pomohli. Dnes sa už nielen, že pýši peknou pokožkou, ale netrápi ju najmä neznesiteľné svrbenie.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie