Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Ukončí hviezdny Novak Djokovic kariéru pre svoj postoj voči očkovaniu?!
Zdielať na

Ukončí hviezdny Novak Djokovic kariéru pre svoj postoj voči očkovaniu?!

Archívna reportáž

Jeden z najlepších tenistov všetkých čias má obrovskú dilemu, ktorá ho možno bude stáť kariéru. Rieši totiž, čo v prípade, ak tenisti budú mať povinnosť zaočkovať sa proti koronavírusu, keď sa chcú vrátiť na hracie kurty. A Novak má vyhranený názor, zdá sa.

Celý svet čaká na vakcínu proti koronavírusu ako na spasenie. Plošným očkovaním by sa mala vyriešiť situácia s pandémiou, dúfajú predstavitelia štátov. V laboratóriách pracujú odborníci na tom, aby bola na svete ešte tento rok, no je to skôr nepravdepodobné.

Reči ohľadom očkovania tenistov rozpútala bývalá svetová jednotka Amelie Mauresmo, ktorá sa svojom Twitteri napísala natvrdo: "Žiadna vakcína, žiadny tenis".

Nole je známy zabávač, dokázal to aj týmto videom z karantény:

​Mauresmo sa vyjadrila, že by mala byť celá sezóna 2020 zrušená, nič sa podľa nej nesmie konať, pokým hráči nebudú zaočkovaní. Išla dokonca ešte ďalej: "Medzinárodný okruh = hráči všetkých národností, plus manažment, diváci aj ľudia zo všetkých kútov sveta, ktorí stoja za týmito podujatiami," napísala Amelie, čím v podstate vyjadrila, že očkovať by sa mali dať všetci.

Na tieto slová zareagoval srbský tenista Novak Djokovic. Je zjavne na opačnom brehu. "Ja osobne som proti očkovaniu a nechcel by som byť niekým nútený sa dať zaočkovať, aby som mohol cestovať," vyjadril sa Nole v živom chate so srbskými športovcami na Facebooku.

"Čo sa stane, keď to bude povinné? Budem sa musieť rozhodnúť. Mám na to vlastný názor a či sa moje myšlienky v nejakom momente zmenia zatiaľ neviem," nejasne naznačil svoju budúcnosť skvelý tenista. Uzavrel s tým, že vakcína ešte nie je na svete, no myslí si, že očkovanie sa  bude skutočne vyžadovať. Vzhľadom k výrokom expertov, že vakcína skôr, ako na budúci rok nebude, by to znamenalo, že tento rok sa už žiadny tenis hrať nebude. Novak má teda čas na premýšľanie.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie