Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Klobúk dolu! Roger Federer s jeho slovenskou manželkou Mirkou spravili TOTO gesto!
Zdielať na

Klobúk dolu! Roger Federer s jeho slovenskou manželkou Mirkou spravili TOTO gesto!

Archívna reportáž

Ťažké časy otvorili peňaženky slávnym osobnostiam a kto môže, pomáha tam, kde to je najhorúcejšie. Cieľ majú všetci spoločný, a tým je čo najskôr zmiesť vírus z povrchu zemského.

Okrem zdravotníckych zariadení, ktoré v týchto dňoch pracujú nad svoje sily a možnosti, sú tu aj chudobné rodiny, ktoré si prevenciu či samotnú zdravotnú starostlivosť nemôžu dovoliť. Štedrej pomoci sa dočkali chudobné rodiny vo Švajčiarsku.

Práve tejto skupine obyvateľstva sa vo svojej krajine rozhodol pomôcť známy tenista Roger Federer so svojou manželkou zo Slovenska, Mirkou.

Federer je proste miláčik všetkých:

„Tieto časy sú pre každého z nás veľkou výzvou a nemalo by sa na nikoho zabúdať. Mirka a ja sme sa osobne rozhodli prispieť jeden milión švajčiarskych frankov (cca. 945 000 EUR) pre znevýhodnené rodiny vo Švajčiarsku. Tento náš príspevok je iba začiatok. Veríme, že by sa mohli pripadať aj iní ľudia, ktorý podporia rodiny v núdzi. Spolu dokážeme prekonať túto krízu! Buďte zdraví!,“ píše vo svojom príspevku Roger na svojom profile na sociálnej sieti.

"Rodinám musíme prispieť okamžite a bez zbytočnej byrokracie," píše okrem iného Roger v jeho ďalšom príspevku, kde sa už zvečnil aj s deťmi z chudobnejších pomerov:

Prvý prípad nákazy koronavírusom bol vo Švajčiarsku zaznamenaný 25. februára 2020 a o mesiac neskôr je v krajine evidovaných vyše 10 tisíc infikovaných osôb, z toho už 145 obetí.  V krajine platí núdzový stav a zakázané sú aj verejné podujatie s účasťou nad päť osôb.

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie