Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zámorie či domovina? Túto dilemu riešia slovenské hokejové esá
Zdielať na

Zámorie či domovina? Túto dilemu riešia slovenské hokejové esá

Všade dobre, doma najlepšie! Týmto mottom sa riadia aj naši hokejisti. Viacerí sa po hviezdnej kariére v zámorí vracajú naspäť do domoviny.

Mnohí si povedia, že hokejisti majú dokonalý život. Veď žijú v zámorí, hrajú za populárne tímy, majú krásne polovičky. A predsa sa po rokoch sťahujú domov.

"Máme ti svoje korene. Narodili sme sa tu," priznáva Zdeno Chára, ktorý hrá za Boston Bruins.

Pri rozhodovaní dávajú na misku váh rodinu, priateľov a miesta, ktoré v nich vyvolávajú spomienky na detstvo.

"Mne je doma najlepšie. Vždy, keď sa mám vrátiť, teším sa ako malý chlapec," odtajuje Michal Handzuš hrajúci za Chicago Blackhawks.

SITA

Práca áno, život nie

Zámorie berú ako miesto, kde pracujú. Život si tam však predstaviť nevedia. "Keď niekto skončí s hokejom a kariérou, premýšľa, že čo urobí ďalej," priznáva Ľubomír Višňovský, hráč New York Islanders.

"Som tam sedemnásť rokov. Nikdy som pritom nemal pocit, že tam chcem zostať žiť. Mám rád Banskú Bystricu a najmä všetko, čo robí domov, čiže priateľov a rodinu," dodáva Handzuš.

SITA


Dôvod nato, aby sa naši hokejisti natrvalo udomácnili za veľkou mlákou by musel byť naozaj vážny. "Človek nikdy nevie. Deti rastú. Ak by chceli kvôli škole a vzdelaniu, tak sa zbalíme a pôjdeme s nimi," prezrádza Ľubomír.

"Na Slovensku to vidíme momentálne pol na pol. Nestránime sa tomu. Nechávame si všetky dvere otvorené. Treba sa prispôsobiť najmä rodine," pritakáva Zdeno.

Pozrite si priložené video o živote za Veľkou mlákou:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie