Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Brad Pitt je v tom tiež! Poriadne prekvapil neočakávanou novinou!
Zdielať na

Brad Pitt je v tom tiež! Poriadne prekvapil neočakávanou novinou!

Archívna reportáž

K štrajku hercov a scenáristov, aký nepamätá Hollywood už vyše šesťdesiat rokov, sa po mnohých slávnych kolegoch pridal aj hviezdny herec Brad Pitt (59). Aj keď sa on sám iste nemôže sťažovať na honoráre z nakrúcania filmov, rozhodol sa kolegiálne podporiť svojich kolegov organizovaných v odborovom zväze Screen Actors Guild, SAG-AFTRA. Má približne 160 000 tisíc členov a jeho vedenie odhlasovalo a vyhlásilo od 14. júla štrajk.

​Na tlačovej konferencii 13. júla oznámil riaditeľ SAG-AFTRA Duncan Crabtree-Ireland, že vedenie odborového zväzu odhlasovalo začiatok protestu niekoľko hodín po tom, čo doterajší kontrakt hercov vypršal a vyjednávania so zástupcami filmových štúdií zlyhali. Rozhodli sa jednomyseľne. "Štrajk je nástrojom poslednej inštancie,"  vysvetľoval. Hlavná vyjednávačka hercov Fran Drescher k tomu rázne pridala: "Požadujeme úctu! Bez nás nemôžete existovať!" V reakcii na to opustili premiéru filmu Oppenheimer herci Cillian Murphy a Emily Blunt, aby prejavili kolegom podporu.  

Mnohé hviezdy podporujú štrajk hercov a scenáristov:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa POPSUGAR (@popsugar)

Ale nielen títo slávni herci vyjadrili svojím gestom podporu štrajku. Svoju povesť jedného z najväčších hollywoodskych sympaťákov potvrdil aj Brad Pitt, keď sa aj on rozhodol počas štrajku prerušiť nakrúcanie filmu Apex, zo zákulisia pretekov F1Vo filme, ktorý produkuje Lewis Hamilton, sa Brad zhostil úlohy fiktívneho pretekárskeho jazdca Sonnyho Hayesa. Mnohé scény sa nakrúcajú v reálnych podmienkach pretekov. Brad a ďalší herci spolu so štábom práve nakrúcali v Budapešti, keď ich herec vyzval na odloženie nakrúcania, v solidarite so všetkými, ktorí štrajkujú.
Podporu štrajkujúcim umelcom vyjadrili aj hviezdy ako Leo DiCaprio, Brad Pitt či Matt Damon:

Informáciu o tom na základe tvrdenia zdroja odtiaľ priniesol The Sun. "Všetci boli informovaní, že teraz bude dvojmesačná prestávka. O tom, kedy znova začať, prebiehajú debaty, ale je pravdepodobné, že to bude v novembri, keď pôjdu do Las Vegas nakrútiť nejaké scény. Odloženie produkcie bola obrovská výzva, najmä finančne, ale Brad si vypočul obavy ľudí, s ktorými pracuje, a chce im ukázať svoju podporu," uviedol zdroj. Práve vďaka filmovým hviezdam je šanca zdaru štrajku oveľa väčšia a je sympatické, že sa zapojili aj herci, ktorých mnoho miliónové honoráre mohli hriať a nemuseli menej "úspešných" kolegov podporiť, no spravili to. 
Brad Pitt na záberoch z nakrúcania filmu Apex:
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @bpf_acc

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie