Skoro jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Známa herečka šokovala priznaním! Jej malým deťom dopriava pivo!
Zdielať na

Známa herečka šokovala priznaním! Jej malým deťom dopriava pivo!

Zdroj: Instagram/KB

Americká herečka Kristen Bell (43), známa z mnohých filmov a seriálov, ako aj ako Elsa z Frozen, žije už už desať rokov v harmonickom manželstve s hercom Dax Shepardom (48). Stali sa rodičmi dvoch dievčatiek, Lincoln (10) a Delty (8). Svoje ratolesti chránia a ešte nikdy ich na sociálnej sieti neukázali, a tiež je Kristen známa jej moderným prístupom k rodičovstvu. Ale tentokrát skutočne prekvapila.

​Mnohých aktuálne veľmi prekvapilo vyjadrenie herečky o tom, že jej dcéry zbožňujú pivo. Našťastie, nie s obsahom alkoholu, no aj jeho nealkoholická verzia nie je podľa lekárov ideálna. Aj takéto pivo môže vraj spôsobiť závislosť. Ešte zvláštnejšie tento liberálny prístup prekvapuje v súvislosti s tým, že jej manžel bol pritom kedysi závislý na alkohole a návykových látkach, z čoho sa liečil.

Kristen Bell zaskočila touto správou divákov The Kelly Clarkson Show. Spomenula, že jej staršia dcéra Lincoln si pýta na pitie pivo, aj keď sa idú najesť do reštaurácie a nie je to pre ňu príjemné. Keď si dievčatko od čašníka pivo vypýtalo, Kristen bola v pomykove a povedala si: "Možno by sme si to mali nechať radšej na doma". Vzápätí si ale svoje myšlienky zavrhla a prehodnotila: "Môžete ma súdiť, ak chcete, nerobíme nič zlé". Nealko pivo pije s obľubou otec dievčat, Dax Shepard a bol to on, kto ho dal dievčatám ochutnať.

Kristen a Dax tvoria skutočne dokonalý pár:

"Dax sa zotavuje zo závislosti, ale má rád nealkoholické pivo, takže si jedno otvoril, keď mal raz Lincoln na hrudi v nosiči na prechádzke a pozerali sme na západ slnka," spomenula Kristen príhodu, keď dievčatko prvýkrát pivo "zavoňalo" a vraj niekedy aj cmúľala okraj pivovej plechovky. "Takže si myslím, že jej to pripadá ako niečo špeciálne, niečo ockove, niečo rodinné," vysvetľovala. Sledovateľov The Kelly Clarkson Show tým rozdelila do viacerých táborov. Niektorí v tom nevidia žiadne nebezpečenstvo či problém, ale mnohí niečo také odsúdili. Na internete sa možno dočítať, že dva decilitre nealko piva obsahujú 1g alkoholu, ale obsahujú ho aj kompóty a ovocné šťavy - zhruba 0,6 g, a prekvapivo kefír až 2,5 - 5g.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa kristen bell (@kristenanniebell)

Detská praktická lekárka z Česka, Petra Cacková, už pred časom pred pitím nealkoholického piva varovala na sociálnej sieti. Oslovila všetkých rodičov a iných dospelých, aby ho nedávali piť deťom: "Pod tiahou môjho dnešného zážitku v supermarkete, kde mamička s radosťou kupovala svojim dvom deťom, odhadom cca 2- a 5-ročné, nealkoholické pivo s ovocnou príchuťou, sa na vás obraciam s prosbou: NEDÁVAJTE DEŤOM PIŤ NEALKOHOLICKÉ PIVÁ – aj tie obsahujú malé množstvo alkoholu, až cca 10 % toho, čo obsahuje 12° pivo!" Po pol litre nealko piva možno dieťaťu, ktoré ešte nemá v pečeni dozreté enzýmy na odbúranie alkoholu, namerať hladinu alkoholu v krvi. Pitie piva v detstve ale môže aj zvýšiť riziko závislosti v dospelosti.

Najčítanejšie