Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
A je to tu! Žilková sa pochválila veľkou novinou jej dcéry Korduly (17)!
Zdielať na

A je to tu! Žilková sa pochválila veľkou novinou jej dcéry Korduly (17)!

Zdroj: instagram/VŽ

Toto leto chce Veronika Žilková (66), okrem nakrúcania v Istanbule, venovať najmä svojej mladšej dcére Kordule Stropnickej (17), ktorá už v septembri dosiahne plnoletosť. Kordula už od detstva miluje kone a časom táto jej láska prerástla do súťažnej vášne. Vlani začala pretekať a celé leto má preto program nabitý súťažami. Na svoje doterajšie výsledky môže byť právom hrdá. A jej mama, pochopiteľne, tiež.

S pretekaním začala Kordula Stropnická minulý rok na jeseň. V sedle koňa sa cíti mladšia dcére Veroniky Žilkovej zrejme najlepšie. Minulý rok jej mama po zranení jej koňa musela zadovážiť nového, ktorého vyberali až z dvanástich ponúkaných. Bolo to vraj ťažšie ako s výberom partnera. Nakoniec vybrali kobylu. "Kordulka má nového koňa, ktorý sa menuje Kornélie a ona je teda Kordula. Rada by sa volala Kordélie, a preto stále uvažuje aj o premenovaní. Obom sa ale hovorí Kordy," vysvetľovala herečka pred časom v relácii ShowTime.  

Investícia do kvalitného koňa sa vyplatila, hned po svojej vlaňajšej pretekárskej premiére sa Kordula umiestnila dvakrát na veľmi slušnom 10. mieste a raz na 19. mieste z celkového počtu 50 pretekárov. Jej výkony v závodoch sa ale stále zlepšujú a aktuálne sa už dostala medzi špičku. Veronika Žilková sa na svojom profile na Instagrame pochválila veľkou novinou, že Kordula s Kornéliou získali v kategórii juniorov krásne 2. miesto a celkovo sa umiestnila na piatom mieste. To je skutočne obrovský úspech, najmä s ohľadom na to, ako rýchlo prišiel, keďže len pred rokom s pretekaním začala.
Kordula jazdí na koňoch už od malička, dnes sa zúčastňuje už aj pretekov, na ktorých sa jej veľmi darí:

Ako milujúca mama ale neprežíva Veronika iba radosť z dcériných úspechov. Má o ňu aj obavy. Po skončení pretekov v nedeľu podvečer zdieľala herečka selfie s pravdivým komentárom o rodičovstve: "Keby sme sa my rodičia o tie deti tak nebáli, mohol by to byť krásny deň na konských pretekoch.... Keby ale tie deti sedeli len pri TV alebo po kluboch a nič nerobili, báli by sme sa o ne viac." Žilková si kvôli tomu, aby mohla prevážať dcérinho koňa na jej závody, zaobstarala špeciálne auto. Musela si kvôli tomu v autoškole rozširovať vedomosti, ale je jasné, že Veronika spraví pre svoje deti čokoľvek. Žiaľ, to sa nedá povedať o otcovi Korduly, politikovi a diplomatovi Martinovi Stropnickom. Ten sa od rozchodu s Veronikou prestal zaujímať aj od dcéru, no zdá sa, že tej sa darí aj tak.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie