Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Česká herečka šokovala! V 73 rokoch sa vydala, manželovi predtým zachránila život!
Zdielať na

Česká herečka šokovala! V 73 rokoch sa vydala, manželovi predtým zachránila život!

Zdroj: youtube/screenshot

Aj tento rok sa potvrdilo, že leto je na svadby ako stvorené aj medzi českými celebritami a známymi osobnosťami. Po utajovanej svadbe Martina Donutila ml., Petry Kvitovej, či Lenky Krobotovej, prekvapila aj hviezda divadla Semafor, herečka a speváčka Jitka Molavcová (73). Minulý víkend povedala svoje áno na cirkevnom obrade dlhoročnému partnerovi, divadelnému hercovi Alfrédovi Strejčkovi (81).

​Napriek svojmu veku a životným skúsenostiam sa Jitka Molavcová rozhodla vstúpiť do manželstva po druhýkrát. Predtým bola tridsať rokov vydatá za Jana Petráňa, o deväť rokov staršieho herca a spisovateľa, no ešte v roku 2003 sa rozviedli. Po rokoch súžitia s divadelným hercom Alfrédom Strejčkom si teraz títo seniorskí zaľúbenci povedali, že spoja svoje životy aj manželstvom. Molavcová je bezdetná, Strejček má po dvoch manželstvách jedinú dcéru.

Na peknom cirkevnom obrade, kde bol jedným zo svedkov renomovaný chirurg Pavel Pafko (83), im zahralo Janáčkovo kvarteto z Brna, s ktorým Strejček roky spolupracoval. Nevesta mala na hlave elegantný klobúčik a ženích v obleku pri nej sedel na invalidnom vozíčku. Je na neho odkázaný už od roku 2018, keď náhle ochrnul. Mohlo to dopadnúť veľmi zle, nebyť Molavcovej pomoci.
Jitka Molavcová vystúpila s dlhoročným kolegom Jiřím Suchým zo Semaforu aj na nedávnom galavečere Pocta Karlovi Gottovi:

Jitka na ten deň spomínala v dokumente Klaun. "Bolo to dvadsiateho siedmeho októbra 2017. Zrazu zazvonil telefón, ja som šla v električke a on mi hovorí - Jituška, pomôž mi... Išli sme do motolskej nemocnice a tam si ho už nechali. Povedali mi, že keby sme prišli o desať minút neskôr, bolo by už neskoro," uviedla niektoré detaily. "Áno, Jituška mi zachránila život - a na to sa nezabúda," povedal Strejček vďačne. Príčinou vážneho stavu bol zákerný vírus a spôsobil zriedkavé zápalové ochorenie postihujúce nervový systém, nazývané Guillain-Barrého syndróm. Starajú sa o neho v sanatóriu Šarlota na Benešovsku, ale Jitka sa mu snaží byť stále nablízku.
Jitka Molavcová v roku 2021 získala prestížnu cenu Thálie za celoživotné dielo v muzikáloch:
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Musical.cz (@musicalcz)

Súvisiace články

Najčítanejšie