Oblačno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Patrasovej nočná mora sa plní! Súd rozhodol v prípade jej jazdy v opitosti!
Zdielať na

Patrasovej nočná mora sa plní! Súd rozhodol v prípade jej jazdy v opitosti!

Zdroj: Profimedia

Dlhoočakávané súdne rozhodnutie v prípade minuloročnej dopravnej nehody Dagmar Patrasovej (66) je konečne po vyše roku na svete. Stalo sa tak bez jej prítomnosti a súd dal v skrátenom riadení za pravdu štátnemu zástupcovi ako žalobcovi, že jazdila pod vplyvom návykovej látky a uznal jej vinu. Ak sa neodvolá, dostane podľa trestného príkazu maximálne podmienku, to jej však zrejme až tak vrásky nerobí, ako ďalší možný trest.

​Veľký rozruch vyvolala vlani v máji dopravná nehoda Dagmar Patrasovej práve v deň narodenín jej manžela Felixa Slováčka (80). Dokonca sa vraj preto nezúčastnila neskôr ani jeho narodeninových osláv, kam jej vraj vyslovene zakázal vstup. Po nehode totiž Dáda odmietla policajtom dychovú skúšku na alkohol a zakrátko sa zverejnilo video, ako sa tackala z miesta nehody domov, až pred vchodom do domu spadla. Ona ale stále popiera, že bola pod vplyvom alkoholu.

Advokát Jiří Černý uviedol, že v tzv. skrátenom riadení na základe spisu súd už vydal príkaz. "A hrozia jej  verejnoprospešné práce, peňažný trest, zákaz riadenia vozidla a podmienečný trest," vymenoval možnosti pre TN.cz. Pokiaľ sa Dagmar Patrasová proti súdnemu rozhodnutiu o jej vine odvolá, bude pokračovať súdne konanie. Na podanie tzv. odporu dostala osemdňovú lehotu, ktorá jej ešte stále beží. Ak by súd potom potvrdil jej vinu, hrozilo by jej aj väzenie.

Dáda bola pred pár mesiacmi hostkou u Agáty, toto prezradila:

Je to pre ňu iste veľká dilema, zrejme ale žalobca predložil dostatočné dôkazy o jej vine, keď pod vplyvom návykovej látky ohrozovala ľudské životy. Snáď má dobrého právneho poradcu, ktorý jej vysvetlí ako má postupovať. Navonok sa zdá, že to pre ňu dopadlo celkom dobre, keď jej hrozí maximálne podmienka.

​Ako sa ale herečka vyjadrila pred časom, je pre ňu nepredstaviteľné, že by nemohla šoférovať. A práve hrozba straty vodičáku na päť rokov je pre Patrasovú rozhodne tou najhoršou z možností. Je ale naozaj na zváženie, či jej stojí za to, aby v prípade odvolania a pokračovania súdu riskovala, že potvrdí svoje rozhodnutie o jej vine. Potom jej už údajne hrozí aj väzenie v rámci štyroch možností súdneho verdiktu. Zdá sa, že tentokrát už z toho tak ľahko nevyviazne.

Najčítanejšie