Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Obžalovali otca Lucky Vondráčkovej, hrozí mu basa!
Zdielať na

Obžalovali otca Lucky Vondráčkovej, hrozí mu basa!

Archívna reportáž

Helenka sa nejako extra pre rodinné spory netrápi, všetko rieši jej manžel

Ako je už roky známe, slávni českí súrodenci, speváčka Helena Vondráčková (76) a hudobník Jiří Vondráček (72), ktorý je otcom Lucie Vondráčkovej (43), nemajú dobrý vzťah. Helenin brat mal veľké námietky voči jej manželovi Martinovi Michalovi (63), ktorého v minulosti vyšetrovali aj väzobne kvôli jeho podozrivým podnikateľským aktivitám, súd ho ale uznal nevinným. Odkedy sa dal dokopy s Vondráčkovou, pre zmenu podáva trestné oznámenia kade-tade on a vedie dlhé súdne spory. Jiří Vondráček je v súvislosti s kauzou, na ktorej pozadí stojí sestra s manželom, obžalovaný a hrozia mu dva roky väzenia.

​Za dlhodobé verejné ohováranie Heleny Vondráčkovej a jej manžela Martina Michala mal zaplatiť aktivista Jan Šinágl (70) na základe súdneho rozhodnutia z roku 2018 odškodné vo výške 700 000 korun. Ten sa ale k plateniu nemal a Helenin brat Jiří Vondráček mu mal poradiť, ako sa vyhnúť exekúcii, ktorá mu hrozila. Kvôli neplateniu odškodného Šináglovi zmrazili majetok - dom, pozemky aj bankové kontá, a aby zmaril jeho vyplatenie, naviedol ho brat Heleny odstaviť majetok formou dobrovoľnej dražby. Na prípravu a realizáciu dražby mal Helenin brat nahovoriť aj ďalšieho známeho, hudobníka Miloša Horu, držiteľa dražobnej koncesie. Fiktívne mal dom vydražiť a vyplatiť Šinágla, aby si ho ten od neho aj s úrokmi kúpil späť.

Na túto skutočnosť ale upozornil pred pár mesiacmi sám Jan Šinágl. Jiřího Vondráčka preto na začiatku júla obžaloval štátny zástupca z Kolína za podnecovanie k trestnému činu poškodenia veriteľa. V prípade bolo obžalovaných celkovo päť osôb a Vondráčkovi hrozí odsúdenie až na dva roky väzenia, pokiaľ ho súd uzná vinným. Iste v jeho veku prežíva kvôli tomu ťažké chvíle. Pred časom sa pre rádio Frekvence1 jeho sestra Helena a jej manžel Martin vyjadrili: "Je nám z toho smutno. Nikdy sme nečakali, že vo svojej nenávisti, pretože nebolo po jeho vôli, je schopný zájsť až takto ďaleko. Spojiť sa s takým človekom je len ukážka jeho charakteru. Je to, žiaľ, smutné a hanbíme sa za jeho správanie." 
Kedysi boli súrodenci zohratá dvojica aj na pódiu, pripomeňte si ich v klipe k piesni Jen ty a já najdem tón v jedné písni:

Na obranu Jiřího Vondráčka vysvetľoval Jan Šinágl pre eXtra.cz jeho vraj dobré úmysly: "Vedel, že som mal prísť o rodný dom a dal mi tip na svojho priateľa, hudobníka Miloša Horu. Bol som v ťažkej životnej situácii. Mal som prísť o majetok a v dobrej viere som vyskúšal všetko." Vysvetľoval, že Vondráčka pozná už roky, "bol aj svedkom na súde, keď som po desiatich rokoch vyhral - aj vďaka jeho svedectvu..." 

Martin Michal pre zmenu po rokoch podávania žalôb za ohováranie vlani súd prehral. "Oceňujem, že Krajský súd v Prahe vydal v auguste uznesenie, že všetko je naopak, ide o zjavné zneužitie práva na šikanózny postup voči obžalovanému," uviedol Šinágl. Teraz ale pôjde na súde o trestný čin poškodenia veriteľa a otec Lucky Vondráčkovej je na tenkon ľade. Niet pochýb, že to tažko znáša aj ona, keďže vždy stála na otcovej strane a s tetou sa tiež už roky nebaví.

Jiří Vondráček síce slávy svojej sestry Heleny ani dcéry Lucie nedosiahol, avšak aj on má v Česku slušnú fanúšikovskú základňu:
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Petr Kocman (@petrkocmanofficial)

Súvisiace články

Najčítanejšie