Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Priživuje sa na Gottovi a chváli sa tým! Bohuš Matuš kývol na TIETO peniaze!
Zdielať na

Priživuje sa na Gottovi a chváli sa tým! Bohuš Matuš kývol na TIETO peniaze!

Zdroj: youtube/printscreen

Kariéra speváka Bohuša Matuša, ktorý zakrátko oslávi päťdesiatku, nebola priamočiara. Keď sa náhle vyšvihol na vrchol popularity v rebríčku ankety "Slávikov", prišla éra speváckej súťaže a on prestal byť žiadaný tak, ako to očakával. Psychicky ho to zložilo a sedem rokov, keď to preháňal s drogami aj alkoholom. Zachránil ho až Karel Gott, ktorý v ňom videl veľký talent. A pomáha mu doteraz.

Po rokoch tápania sa na Bohuša Matuša usmiala šťastena a nielenže sa mu začalo dariť v kariére speváka, ale stretol aj svoju terajšiu manželku Luciu, s ktorou majú dcérku Natálku. V časoch covidovej pandémie sa museli uskromniť, všetky koncerty a vystúpenia boli zakázané, ale už druhý rok je všetko späť v normále a Bohuš sa teší z množstva ponúk na vystupovanie. Ale taký obrovský kšeft, aký mu teraz ponúkli zo zahraničia, ani on nečakal. Podpísal kontrakt na koncertnú šnúru s repertoárom Karla Gotta po Švajčiarsku a Nemecku a honorár zrejme aj jeho prekvapil.

"Karel bol v Nemecku slávny a vďaka tomu som dostal ponuku jazdiť tam a do Švajčiarska. Je to vždy na mesiac, potom budem mať pauzu a čas pozrieť sa tam s rodinou, takže sa teším. Práve idem zo schôdzky, ale musím sa naučiť všetky texty v nemčine, aj keď budem mať čítacie zariadenie. Nejako to zvládnem. To už je druhá ponuka a som za to strašne rád," pochválil sa pre Ahaonline otvorene jedinečnou príležitosťou. Karel Gott ho údajne považoval ho za svojho jediného možného nástupcu, keďže mal podobný hlasový rozsah ako on a zrejme sa to dostalo až k ušiam zahraničného producenta.
Z Natálky rastie malá slečinka, pozrite sa ako veselo si pochutnáva na pravej českej kuchyni:

Pre Matuša je veľkým bonusom honorár, jeho výšku neprezradil, ale je to viac ako by mal za vystúpenia na domácej scéne. "To určite. Je to o veľa viac ako v Česku, tak dvakrát toľko čo tu," priznal bez priznania presnej sumy. No nieto pochýb, že mu to stojí aj za mesiac odlúčenia od rodiny a zrejme aj jeho manželka neprotestuje. 
Bohuš Matuš sa musí postarať o svoju rodinu, preto sa poteší každej finančne zaujímavej ponuke:

S veľkou vďakou spomína Matuš na Karla Gotta, ktorý ho vytiahol z dna, keď po sklamaní z neveľkého záujmu o jeho vystúpenia po získaní bronzového slávika začal piť a brať drogy. "Dodnes sa hanbím, pretože to moje vyčíňanie mi vydržalo dlhých sedem rokov. Nakoniec som to ale na naliehanie Karla Gotta dal. Zachránil mi život," zveril sa s tým, že mu majster umožnil stretnutie s Karlom Janečkom a získal rolu v Bedároch. To, že teraz spieva namiesto Gotta, neberie ako priživovanie sa na cudzej sláve, ale ako vzdávanie holdu človeku, ktorému vďačí za veľa.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie