Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Krampol zaťal poriadne ostro: Už ma s tou Ukrajinou se*ú!
Zdielať na

Krampol zaťal poriadne ostro: Už ma s tou Ukrajinou se*ú!

Archívna reportáž

Už takmer rok a pol je hlavnou bezpečnostnou témou vojnový konflikt na Ukrajine. Ukrajincom sa na pomoc v boji s ruským agresorom posielajú zbrane aj humanitárna pomoc, hoci hospodárska situácia nie je nikde veľmi ružová a práve vojna ju ešte výrazne zhoršila, najmä čo sa týka cien energií. Na to začínajú poukazovať obyvatelia jednotlivých krajín a niektorým sa to nepáči. Otvorene sa k tomu kriticky vyjadril aj Jiří Krampol, ktorý práve oslávil 85 rokov života.

​Vo svojom veku sa už herec a zabávač Jiŕí Krampol neobáva vyjadriť otvorene svoje názory. Posledné mesiace musel byť veľmi často hospitalizovaný v nemocnici s jeho celoživotným problémom s pľúcami, neraz mu šlo pritom skutočne o život. Iba nedávno ho odtiaľ prepustili po jeho kolapse, ale už stihol oslavu svojich jubilejných narodenín, ktoré zavŕšil v utorok 11. júla. Prekvapivo sa pri svojom boji o zdravie a mnohých ďalších aktivitáchstíha zaujímať aj o polititku. "Nie som proti Ukrajincom alebo Ukrajine, tie boje sú príšerné, ale s tou našou podporou sa to už preháňa," prekvapil Krampol najnovšie svojím názorom. 

Herec zrejme vníma frustráciu ľudí v jeho okolí z posledných mesiacov, keď už u mnohých ochablo nadšenie a ochota poskytnúť pomoc bratskému štátu, zasiahnutého vojenskou agresiou z ruskej strany. Hoci je strašné počúvať o počte zhasnutých životov a bojmi rozdrásanej Ukrajiny, zdá sa, že ľudí nielen v Česku už zrejme unavuje neustále riešiť pomoc pre iných, keď majú množstvo vlastných problémov. Krampol to vyjadril po svojom: "Už ma naozaj s*rú s tou Ukrajinou. Už sú aj električky natreté v ich farbách. Nech idú niekam. Chápem, že je potreba niekomu pomôcť, ale toto sa už preháňa. Je to obludné," povedal skutočne nevídane ostro svoj názor.

Pripomeňte si Krampola v časoch najväčšej slávy po boku s Miloslavom Šimkom:

Zrejme sa herec a zabáva zbadal a vzápätí svoje slová zmiernil, aby vysvetlil: "Tie boje sú príšerné a nikomu by som to neprial. Sám som bol na Ukrajine tri a pol mesiaca, tí ľudia tam sú úplní chudáci. Je tam bieda. Je to neuveriteľné, v čom musia žiť. Ale stále len Ukrajina, Ukrajina… Tu je toľko problémov a my riešime skoro len Ukrajinu." Krampol by rád videl, keby sa venovala pozornosť aj domácim problémom a témam, ktorých je nemálo, no porovnáva neporovnateľné. "Som za to, pomôcť každému, kto je na tom horšie. Ale prečo im nepomôže Švajčiarsko alebo iné štáty, ktoré sú bohaté? Prečo my stále niekomu pomáháme?" kládol otázky tak trochu bez rozmyslu, inak by si azda aj vedel odpovedať, že nepomáhame len my, ale všetci, aj tie bohatšie štáty - o tom je solidarita, ktorú snáď nikdy nebudeme potrebovať.

Jiří Krampol si myslí, že sa treba venovať aj iným problémom, ako "len" vojne na Ukrajine:

Súvisiace články

Najčítanejšie