Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zdrvená Adela sa podelila o smutnú správu! Zomrela jej verná priateľka!
Zdielať na

Zdrvená Adela sa podelila o smutnú správu! Zomrela jej verná priateľka!

Archívna reportáž

Nič na tomto svete netrvá večne. Najťažšie je lúčenie s milovaným blízkym. Že je pes najlepším priateľom človeka, už dávno zistila aj moderátorka Adela Vinczeová, ktorá bola so svojou Mini šestnásť rokov nerozlučnou dvojkou. Ale prišiel čas, keď sa s ňou musela rozlúčiť navždy. O bolesť, ktorú pri tom prežívala, sa podelila s jej priaznivcami na Instagrame, aby Mini vzdala hold.

​​Chvíle rozlúčky s milovanou Minnie neboli pre Adelu Vinczeovú vôbec ľahké. Jej slová spolu so spomienkami priam trhajú srdcia všetkým, ktorí majú k psíkom blízko a niečo podobné prežili. Ako sa priznala hneď na začiatku, veľmi o tomto smutnom momente písať nechcela.  "Ale potom som si povedala, že naša Mini bola skoro 16 rokov súčasťou nielen môjho života, ale aj života mnohých iných. Roky so mnou chodila do Funrádia vysielať. Zvládala natáčania, porady, presuny, až kým zostarla a bola unavená. Objavila sa v telke, v časopisoch, skrátka - mnohí našu Mini poznali," nechala nahliadnuť do života Mini.

Staroba sa, žiaľ, nevyhne nikomu, ani psíkom, ktorí už nie sú takí hraví, potrebujú viac odpočívať a mať pritom pokoj. To pre Mini chcela zabezpečiť aj Adela, keď ju zverila do opatery rodičov v rodinnom dome. Teraz si však vyčíta, že ju "odložila", aj keď to bolo racionálne rozhodnutie. "Vždy asi budeme niečo ľutovať, vždy v nás ostane presvedčenie, že sa dalo urobiť niečo lepšie, dalo sa dať viac lásky, byť niekedy trpezlivejší," zverila sa s myšlienkami mnohých ľudí v podobnej situácii.

Pozrite si ako milú sučku Mini použila Adela v priamom prenose ako figuranta na cvičenie psíkov: 

Adela chce veriť, že pre Mini to bolo úľavou. "Konce nevieme prijať a niekedy by sme príbeh radšej naťahovali, len aby neskončil. Odmietame starnutie, smrť. V druhom pláne teda niekde plačeme nad sebou. Ale nejako tie konce aj oslobodzujú...," odkryla to, čo by sa dalo nazvať aj ľudským údelom a zákonom našej krátkej existencie. Poďakovala Mini za všetko, aj za lekciu s koncom. Pre Adelu, ako sa vyjadrila, bola Mini výnimočným psom a príspevkom jej chcela symbolicky vytvoriť pomník.    

Adela sa s obrovským smútkom zo straty milovaného psíka zverila aj fanúšikom na Instagrame:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie